Configurare auto-start pentru masini virtuale Hyper-V

Configurare noua (How To)

Situatie

Ca si standard Hyper-V incearca sa determine care masina virtuala a fost pornita, atunci cand a fost restartat server-ul. In acesta solutie o sa va prezint cum se poate seta auto-start pentru masinile virtuale.

Solutie

Pasi de urmat

Configurarea modului de pornire a masinilor virtuale se face la nivel de masina, asta insemnand ca trebuie pentru fiecare masina virtuala pe care o avem sa setam separat tipul de pornire. Trebuie sa mergem cu click dreapta pe numele masinii si ulterior pe settings.

1

In pasul aceasta va trebui sa mergem pe Automatic Start Action

2

In partea dreapta ulterior o sa apara trei criteri pe care le putem alege:

Nothing: Acesta va lasa masina virtuala oprita in momentul cand repornim server-ul;

Automatically start if it was running when the service was stopped: Aceasta functie va reporni masina virtuala in caza ca se restarteaza server-ul doar daca aceasta era pornita in prealabil. Daca nu era pornita masina virtuala va ramane oprita dupa restart;

– Always start this virtual machine automatically: Aceasta functie va reporni masina virtuala indiferent daca aceasta era sau nu oprita inainte de restart.

In plus se poate seta un delay pentru fiecare masina virtuala in parte ca atunci cand reporneste sa nu consume toate resursele server-ului.

3

 

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(1 out of 5 people found this article helpful)

Despre Autor

Leave A Comment?