Coolerul Arctic Freezer 36 – Review

Configurare noua (How To)

Situatie

Solutie

Pasi de urmat

Aspectul cel mai “diferit” al Freezer 36 este sistemul său de montare al ventilatorului, care se fixează cu patru șuruburi mari Phillips 2 pe spatele ventilatorului, care apasă în elemente de fixare din plastic de pe radiator. Acesta este cu siguranță teritoriu de “reinventare a roții”: este un design complex în mod nejustificat, care, deși realizează o conexiune fermă și un clic satisfăcător, nu este o zonă de îmbunătățire particular de dorit în ceea ce privește coolerele pe aer. Dezavantajul acestei abordări este în mare parte relativul compromis mare în suprafața aripii pentru pista furnizată, plus tăietura mai adâncă pentru locațiile de fixare din plastic. Din fericire, acest lucru ar funcționa cu orice ventilator, deci este un avantaj mare. Pur și simplu ați putea înșuruba acestea în alt ventilator standard și teoretic să-l fixați în același mod, deși indentarea din partea din spate a ventilatorului Arctic ajută la asigurarea unui montaj mai precis – ați putea pierde acest lucru cu ventilatoare alternative, care s-ar putea plimba deasupra suprafeței radiatorului.

Freezer 36 este un cooler pe aer cu o singură turn, dar folosește o turnul gros. Abordarea cu două ventilatoare ajută la rezolvarea problemelor de menținere a presiunii prin această turn de 54mm adâncime, trăgând aerul prin ea mai rapid. Ca referință, DeepCool AK400 are aproximativ 43mm lățime, în timp ce AK620 folosește două turnuri de 40mm fiecare.

Această abordare cu o singură turn rămâne cu mai puțină suprafață totală decât unele dintre cele mai populare turnuri duble de pe piață, dar permite un compromis care totuși micșorează dimensiunea totală. Freezer 36 are o lățime totală de 104mm. Cooler-ul este un design simplu cu 4 tuburi de căldură care utilizează o abordare de contact direct în locul unei plăci reci din cupru placată cu nichel.

Suprafața totală de contact a Freezer 36 este relativ mică, de 31mm x ~41mm, calculând partea de aluminiu a plăcii și în funcție de modul în care numărați modelul escaladat al tuburilor de căldură. Acest lucru este suficient pentru a acoperi majoritatea dispersoarelor moderne de căldură: procesoarele LGA1700 au aproximativ 39×28, AM5 are aproximativ 34×34, iar AM4 are aproximativ 37×37.

Ne așteptăm ca Freezer 36 să aibă cea mai slabă performanță pe ambele platforme AMD în comparație cu concurența. Acesta este unul dintre motivele pentru care, pentru testele noastre de astăzi, ne uităm și la performanța Intel – cu cadru de contact și o suprafață de contact mai completă, ar trebui să performeze în mod disproporționat mai bine acolo.

Dar între montarea ventilatorului și dimensiunile, Arctic reușește să obțină un aspect general extrem de curat, stabilind o montare perfectă pe toate laturile. Acest lucru ajută și la alimentarea aerului prin cooler în mod eficient, cu costul pierderii unui anumit aer “de suprapulverizare” care ar răci în mod normal VRM-ul.

200W 35dBA Temperaturi

Încărcarea termică de 200W la nivel de zgomot normalizat pe platforma AMD este prima pe listă. Aici, Arctic Freezer 36 atinge 59 de grade Celsius peste temperatura ambientală, sau aproximativ 80 de grade atunci când luăm în considerare temperatura ambientală. Aceasta oferă încă o rezervă termică generoasă, chiar și pentru carcasele mai mediocre. Rezultatul îl plasează aproximativ la același nivel cu venerabilul Scythe FUMA 2.

O altă intrare demnă de menționat este AK620, o soluție cu 2 ventilatoare care este aproape cu 2 grade mai rece decât Freezer 36.

Până acum, Freezer 36 a gestionat încărcarea termică, deci este un început bun; totuși, se confruntă cu competiția din partea mai multor alte coolere pe aer cu două ventilatoare. În unele privințe, are un avantaj ușor în favoarea subțirimii, deoarece este un radiator relativ îngust cu o singură turn.

200W 100% Fan Speed Temperaturi

Freezer 36 la 1,861 RPM și aproximativ 39 dBA a obținut un rezultat de 57 de grade, egalându-se cu Dark Rock Pro 4 (care era mai liniștit) și Jiushark JF13K (care era mai zgomotos).

123W 35dBA Temperaturi

Încărcarea termică de 123W deschide graficele pentru a adăuga mult mai multe coolere pe aer.

Aici, Freezer 36 s-a menținut la 56,5 grade peste temperatura ambientală, ceea ce este aproximativ același nivel cu NH-U14S, o soluție cu o singură turn și un singur ventilator – deci este impresionant pentru Noctua – și s-a îmbunătățit față de DeepCool AK400. Cooler-ul cu două ventilatoare AK620 rulează cu aproximativ 1 grad mai rece decât noul Freezer 36, iar FUMA 2 este echivalent cu AK620. Freezer 36 nu este rău, dar nici nu este un lider în grafică.

123W 100% Fan Speed Temperaturi

La vitezele de rotație a ventilatorului de 100% pentru încărcarea termică de 123W pe platforma AMD, înainte de a trece la temperaturile Intel, care sunt destul de interesante, rezultatele au plasat Freezer 36, la 39dBA, efectiv egal cu FUMA 2 și Assassin Spirit cu 2 ventilatoare. Peerless Assassin conduce cu 3 grade pe acest grafic, dar gama de temperaturi se micșorează ca rezultat al încărcării termice reduse.

Freezer 36 nu impresionează în mod deosebit pentru temperaturi aici, dar nici nu este rău. Este doar OK. Rezultatul întărește comentariul nostru anterior, care este că acesta este mai degrabă o achiziție bazată pe preț sau aspect decât pe performanță pură.

VRM Temperaturi

Temperaturile VRM sunt interesante în acest caz. Cu încărcarea noastră de 200W și normalizarea zgomotului, Freezer 36 a avut cele mai slabe temperaturi VRM dintre coolerele pe aer de pe acest grafic. Este totuși “în regulă”, în sensul că acest VRM poate gestiona cu siguranță funcționarea în anii ’70 fără nici cea mai mică îngrijorare, dar ideea este să vedem unde merge aerul.

Intel LGA1700 Temperaturi

În cele din urmă, ne concentrăm pe temperaturile Intel. Am rulat un set limitat de teste cu o nouă încărcare termică a CPU-ului de 208W pentru a reprezenta coolerele pe aer și am testat ILM-ul stock împotriva cadrului de contact inclus.

Iată diagrama. Aceasta spune o poveste complet diferită, care este că cadrul de contact al Freezer 36 funcționează cu adevărat. În loc să aibă rezultate sub așteptări în comparație cu Peerless Assassin așa cum s-a întâmplat în teste AMD cu hardware-ul stock, acum echivalează cu Peerless Assassin.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(2 din 4 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?