Creaarea unei retele adhoc

Configurare noua (How To)

Situatie

În acest articol vom vorbi despre cum poți crea o rețea wireless ad-hoc. Acest tip de rețele fără fir funcționează între calculatoare mobile precum laptop-uri sau netbook-uri și permit utilizatorilor să partajeze rapid fișiere și foldere între ele. Ghidul va fi împărțit în trei părți: crearea rețelei wireless ad-hoc, conectarea altor calculatoare la ea, și partajarea fișierelor și folderelor în noua rețea.

NOTĂ: Înainte de a urma acești pași, asigurați-vă că adaptorul wireless este pornit pe calculatoarele între care veți crea rețeaua ad-hoc.

Solutie

Crearea Rețelei Wireless Ad-Hock

În primul rând, deschideți Centrul rețea și partajare. Dați clic pe “Configurare conexiune sau rețea nouă”.

Acum, expertul “Configurare conexiune sau rețea” va fi pornit. Cu ajutorul lui, puteți configura toate tipurile de conexiuni, pornind de la o rețea normală până la o conexiune VPN la rețeaua de la locul dvs. de muncă sau o rețea ad-hoc (calculator-la-calculator). Din lista de opțiuni, selectați “Configurare rețea fără fir ad-hoc (computer-la-computer)”, și apoi dați clic pe Următorul.

Va fi afișată o nouă fereastră care descrie lucrurile pe care le puteți face într-o rețea wireless ad-hoc. Citiți conținutul ferestrei și apoi dați clic pe Următorul.

Acum este timpul să configurăm rețeaua. Prima dată, introduceți numele rețelei și selectați tipul de securizare pe care vreți să îl folosiți. Pentru un nivel mai înalt de securitate, vă recomand să selectați WPA2-Personal. Oferă criptare mai bună și este mult mai greu de spart decât WEP. Apoi, tastați parola pe care o doriți și, în cazul în care veți vrea să utilizați această rețea și cu alte ocazii, bifați caseta “Se salvează această rețea”. Când ați terminat, dați clic pe Următorul

Expertul va crea rețeaua. Această activitate nu ar trebui să dureze mai mult de câteva secunde.

Când a terminat, veți fi notificat că rețeaua a fost creată și este gata pentru utilizare. Asigurați-vă că nu uitați parola și dați clic pe Închidere.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(4 din 8 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?