Creare Snapshot masina virtuala ESXi

Configurare noua (How To)

Situatie

Snapshot-ul reprezintă imaginea care surprinde întreaga stare a mașinii virtuale în momentul în care a fost creat. Puteți crea un spanshot atunci când o mașină virtuală este pornită , oprită  sau suspendată. Snapshot-ul este cel mai util atunci când doriți să păstrați starea mașinii virtuale astfel încât să puteți reveni la aceeași stare în mod repetat.

Dacă in momentul de față aveți un server pe care rulează ESXI și aveți instalat VMware vSphere Client puteți crea un snapshot foarte ușor după o mașină virtuală.

Pentru a descarca ESXI sau VMware vSphere Client aici. Este necesar sa creati un cont pentru a descărca fiecare produs.

 

 

Solutie

Pasi de urmat

Adăugați adresa Ip sau numele serverului ESXI și introduceți username-ul și parola pentru a va conecta VMware vSphere Client:

1

Din partea stânga apăsați click dreapta pe mașina virtuală pentru care doriți să faceți snapshot. Din meniul deschis selectați Snapshot și apăsați click pe butonul Take Snapshot.

2

Din fereastra deschisă:

  • introduceți un nume pentru snapshot
  • introduceți o descriere pentru snapshot de preferat sa adăugați data și ora în descriere, aceasta vă poate ajuta să determinați când a fost făcut fiecare snapshot pentru a restabili sau șterge ușor
  • opțional puteți selecta Snapshot the virtual machines memory pentru a capta memoria mașinii virtuale – foarte important acest opțiune este disponibila dacă mașina virtuala este pornită
  • opțional puteți bifa Quiesce guest file system pentru a opri procesele care rulează pe sistemul de operare al contului Guest astfel încât fișierele de sistem sa nu se deterioreze atunci când snapshot-ul este făcut
  • finalizați apăsând butonul OK

3

După ce ați apăsat butonul OK , puteți vizualiza starea Snapshot-ului în Recent Tasks în partea de jos a clientului vSphere .

4

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(86 din 184 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?