Remote Desktop Connection – An authentication error has occurred

Rezolvare problema (Fix IT)

Situatie

Vrem sa administram un server instalat pe un alt host de Hyper-v, iar la deschiderea consolei de administrare din Hyper-V si apoi conectarea la serverul in cauza aflam ca nu ne putem conecta. Eroarea  este urmatoarea: An authentication error has occurred. The function requested is not supported.

Cauza pentru aceasta eroare se datoreaza faptului ca nu avem instalate pe serverul de pe care se incearca conexiunea update-urile de Securitate necesare pentru a remedia problema legata de Credential Security Support Provider protocol (CredSSP). Pentru mai multe detalii despre aceasta problema accesati https://support.microsoft.com/en-us/topic/credssp-updates-for-cve-2018-0886-5cbf9e5f-dc6d-744f-9e97-7ba400d6d3ea

In cazul de fata trebuie instalate ultimele update-uri de Securitate.

Solutie

Pasi de urmat

Un workaround temporar pentru a obtine acces pe server este configurarea unei politici in Group Policy Local pentru a permite conexiuni prin RDP  de tip vulnerabile pe serverul are nu are update-urle la zi.

Deschidem cmd cu drepturi de admin si scriem gpedit apoi navigam pe calea:

Computer Configuration -> Administrative Templates -> System -> Credentials Delegation si configuram Encryption oracle remediation cu status enabled si la protection level Vulnerable.

Dupa ce aplicam aceasta politica ve putem conecta la server.

Acesta este un workaround si pentru o conexiune securizata trebuie instalate ultimele update-uri de Securitate pe server.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(52 din 105 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?