Importanța blocării porturilor USB într-o rețea enterprise: Protejarea datelor sensibile și prevenirea amenințărilor de securitate

Într-o rețea enterprise, blocarea porturilor USB este o măsură importantă pentru asigurarea securității datelor și protejarea informațiilor sensibile. Această politică ajută la prevenirea scurgerilor de informații, furtul de date și pierderea informațiilor critice ale companiei.

Prin blocarea accesului la dispozitivele de stocare portabilă, cum ar fi USB-urile, se limitează posibilitatea de transfer neautorizat de date. Aceasta reduce riscul de expunere a informațiilor confidențiale, cum ar fi documente cu proprietate intelectuală, informații financiare sau date personale ale clienților.

Blocarea USB-urilor ajută și la prevenirea amenințărilor interne. Astfel, angajații sau persoanele cu acces fizic la rețea nu pot introduce programe malware, viruși sau alte amenințări prin intermediul dispozitivelor USB. Astfel, se reduce posibilitatea de infectare a sistemelor și compromiterea securității generale a rețelei.

Această măsură de securitate este, de asemenea, importantă în contextul conformității cu reglementările și standardele de securitate, cum ar fi Regulamentul General privind Protecția Datelor (GDPR) sau standardele ISO. Prin implementarea unei politici de blocare a USB-urilor, compania demonstrează efortul de a proteja informațiile și de a se conforma cerințelor de securitate.

Cu toate acestea, este important de menționat că blocarea porturilor USB nu este singura măsură de securitate necesară într-o rețea enterprise. Alte măsuri suplimentare, cum ar fi monitorizarea și restricționarea accesului la rețea, autentificarea multi-factorială și politici solide de securitate IT trebuie să fie implementate în mod complementar pentru a asigura o securitate robustă și eficientă.

[mai mult...]

Cum resetam remote parola unui utilizator (Prin Active Directory)

Astazi vrem sa resetam parola unui utilizator de windows 10, dar fara sa intervenim fizic asupra statiei (fie laptop, pc sau tableta), folosind doar conexiunea la Ethernet (sau WiFi). Pentru aceasta avem nevoie de Active Directory Services instalat pe statia de pe care lucram.

(Download Remote Server Administration Tools for Windows 10 from Official Microsoft Download Center)

**Remote Server Administration Tools for Windows 10 can be installed ONLY on computers that are running the full release of Windows 10 Professional, Windows 10 Enterprise, or Windows 10 Education.** Remote Server Administration Tools cannot be installed on Windows RT, computers with an Advanced RISC Machine (ARM) architecture, or other system-on-chip devices.

Pasul 1: Deschidem Active Directory ( Start > Active Directory Users and Computers )

Pasul 2:  Selectam domeniul din meniul din stanga (in cazul nostru fictiv “einstein”, apoi selectam folderul cu utilizatori (de ex 3781 ) > Conturi (accounts) > Click dreapta pe contul caruia vrem sa-i resetam parola > Reset Password >introducem o noua parola (de 2x) > Ok > GATA !!! Noua parola a fost setata userului dorit, lucrand total remote prin Active Directory.

[mai mult...]