Verificare setari de politica active pentru un utilizator sau computer specific

Setare utilizatori de tip user pentru acces remote desktop in Windows 2008/2012 Server

Ne lovim uneori de necesitatea de a ne conecta remote desktop la un server, dar bineinteles, unii useri nu ar trebui sa aiba rol de administrator, pentru a putea face acest lucru, stiut fiind faptul ca userii de tip administrator au implicit acces remote desktop.

Nu voi intra in detaliu, despre ce anume trebuie facut ca serverul sa poata fi contactat remote(port forwarding, activare acces remote), ci pur si simplu doar pasii de a da drepturi de conectare remote desktop unui utilizator cu drepturi de user.

[mai mult...]

Cum putem vedea ce politici de grup sunt aplicate pe PC si pe contul de utilizator

Deseori se intampla ca o politica de grup neaplicata corespunzator sa afecteze buna functionare a unui device  sau grup de device-uri. De aceea e bine sa stim ce politici sunt aplicate pe PC/user account, pentru a preveni anumite situatii neplacute.

Iata cum putem face acest lucru.

In mediul Windows, Politicile de Grup reprezinta o unealta foarte buna pentru Administratorii de Sistem deoarece furnizeaza o cale pentru a asigna configurari specifice pentru utilizatori, device-uri sau grupuri de utilizatori/ grupuri de device-uri.

Politicile de grup controleaza in parte ceea ce utilizatorii pot și nu pot face pe un sistem, de exemplu: să pună în aplicare o politică de complexitate pentru parolă care împiedică utilizatorii să aleagă o parolă prea simpla, pentru a permite sau a împiedica utilizatorii neidentificati sa se conecteze de la computerele de la distanță la o partajare de rețea, pentru a bloca accesul la Task Manager pentru Windows sau pentru a restricționa accesul la anumite foldere. Un set de astfel de configurații se numește Obiect Politică de Grup (GPO).

In cele ce urmeaza vom vedea cum putem vizualiza politicile de grup prin cateva metode.

 

[mai mult...]

Cum configurăm o politică pentru redirectarea Desktop-ului de pe stații de lucru, pe server

În prezentarea acestei soluții plecăm de la premiza că:

– avem un domeniu de windows și implicit un Domain Controller cu Windows Server

 

Cerința: dorim ca în momentul în care fiecare utilizator salvează fișiere pe Desktop, acestea să fie salvate defapt pe un server și nu pe localhost.

Avantajele folosirii acestei metode:

-toate fișierele de pe Desktop-ul utilizatorilor se află în aceeași locație

-aplicarea cu ușurință a unei soluții de backup pentru fișierele Desktop

-în cazul reinstalării sistemului de operare, fișierele se pot accesa cu ușurință

[mai mult...]