Creaza o pagina de contact / contact form in Joomla 3

Configurare noua (How To)

Situatie

Daca iti doresti sa poti fi contactat de catre vizitatorii site ului tau, atunci trebuie sa ai o pagina de contact activa pe site, Joomla vine nativ cu o componenta care iti permite sa creezi acest tip de pagina foarte usor.

Solutie

Pasi de urmat

In prima faza trebuie sa creezi continutul paginii de contact. Pentru a face asta, mergi la Components -> Contacts. In aceasta pagina, apasa butonul verde NEW pentru a crea o noua pagina de contact.

contact_1

Aici trebuie sa specifici un nume unic pentru acest contact. De exemplu, creeam contactul cu numele Contact Us. Dai click pe tab-ul cu numele Contact Details pentru a merge mai departe la crearea paginii.

contact_2

Acum trebuie sa introduci informatiile contactului. Asigura-te ca introduci o adresa valida de email, deoarece aceasta va fi folosita de formularul de dontact. Dupa ce ai completat informatia care vrei sa apara vizitatorilor pe pagina de contact, click pe butonul Save.

contact_3

In continuare, trebuie sa publici acesta foorma de contact. Pentru a face asta, click pe iconita rosie de langa Contact Form pentru a-i schimba starea in “publicat”.

contact_4

Acum trebuie creata o legatura de meniu de tip Contact Us care sa duca la pagina de contact creata, pentru a face asta, mergi la Menus -> Main Menu -> Add Menu Item.

contact_8

In aceasta pagina, dai click pe butonul Select

contact_11

Apoi alegi Contacts -> Single Contact

contact_9

apoi alegi obiectul de contact nou creat prin click pe butonul Select de langa Select Contact

contact_12

Apoi alege forma de contact creata prin componenta de contacte joomla:

contact_10

Click pe SAVE si da refresh paginii web.

contact_5

In final, trebuie sa apara asa:

contact_6

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(6 din 13 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?