Cum activam/folosim Dashlane

Configurare noua (How To)

Situatie

Cum folosim Dashlane pe un dispozitiv nou sau efectiv dupa instalare?

Solutie

Pasi de urmat

In primul rand daca nu il avem instalat, trebuie sa facem acest lucru. Daca se intampla sa nu se deschida automat dupa downloadare, va trebui pornit manual din folderul unde a fost downloadat.

Experienta pe care o putem avea cu programul acesta difera in functie de dispozitivul pe care il instalam sau de browser-ul pe care il folosim. De exemplu, aplicatia web cel mai probabil va deschide o pagina unde vom fi intampinati de mesajul “Welcome to your simpler life online.” Pagina ne ofera optiunea sa ne cream un cont, dar daca avem deja unul creat, trebuie sa selectam Log in in coltul din dreapta sus al ferestrei.

  1. In casuta de E-mail trebuie sa introducem id-ul nostru de Dashlane, adresa noastra de e-mail cu care ne logam de obicei pe Dashlane si apoi sa apasam Next.

Introducem codul de verificare pe care il primim pe mail de la aplicatia Dashlane. Daca am ales factor dublu de autentificare (2FA), trebuie sa introducem cele 6 numere trimise pe al 3-lea dispozitiv ales de noi.

Introducem parola Master aleasa. Este recomandat atunci cand cream o parola sa nu semene si sa nu aiba elemente din alte parole folosite de noi pe alte site-uri sau adrese de e-mail. In felul acesta securitatea contului este mai puternica.

Selectam Log in din nou

P.S. Daca se intampla sa uitam parola Master putem oricand sa o aflam de pe site intrand la sectiunea Master Password troubleshooting guide, unde putem vedea fix pasii de recuperare a parolei intr-un mod securizat si safe pentru contul nostru.

Verificarea codurilor si 2FA (2-factor authentication)

Cand ne logam pentru prima oara pe un dispozitiv, Dashlane ne va cere sa autorizam acest dispozitiv nou folosit de noi si ne va trimite un cod de verificare pe e-mail. Daca nu am specificat o alta adresa de e-mail la sectiunea de Preferinte din aplicatie, Dashlane ne trimite un token pe adresa de e-mail pe care am folosit-o pentru a crea acel cont. Trebuie sa ne verificam casuta de mail sa vedem daca am primit mail-ul de la Dashlane, deoarece de obicei este trimis cam in 30 de secunde.

Daca alegem 2FA, trebuie sa folosim token-ul cu cele 6 cifre digitale trimise pe al 3-lea dispozitiv de autentificare ales de noi, precum Dashlane Authenticator sau Authy.

2-factor authentication (2FA)

Introducem codul sau token-ul apoi parola Master pentru a autentifica dispozitivul. Pentru a face ca dispozitivul sa fie autorizat sa poata accesa contul Dashlane trebuie sa urmam urmatorii pasi:

  1. Ne logam in aplicatia web
  2. In sectiunea My Account din meniu, selectam Settings si apoi Manage activity.

Daca acel cod trimis de Dashlane nu functioneaza, putem cere un nou cod selectand Resend code.

Deoarece codurile de verificare sunt unice si valide pentru trei ore, putem verifica ora cand a fost trimis pentru a sti daca este necesar sa cerem alt cod. Daca, dupa multe incercari, primim token-ul mai des de 3 ore dupa ce l-am cerut, putem incerca sa ne schimbam adresa de e-mail.

Masuri de securitate – 2- factor authentication

1.Ne logam in aplicatia web

2. In sectiunea My account din meniu, selectam Settings apoi Security Settings

3. Activam 2-factor authentication.

Cand activam 2FA, Dashlane nu ne va mai trimite coduri de verificare pe mail. In schimb, se vor trimite pe al treilea dispozitiv ales de noi cu cele 6 cifre digitale. Aplicatia noastra de autentificare va genera acest token automat din 30 in 30 de secunde. Ca sa putem lua token-ul trebuie sa avem selectat 2FA authenticator app in loc de mobil ca device.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(3 din 8 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?