Cum activezi securizarea (criptarea) comunicatiei in aplicatia Facebook Messenger?

Configurare noua (How To)

Situatie

Pentru a vă păstra conversațiile din Facebook Messenger securizate, puteti începe să utilizați funcția de criptare end-to-end. Activarea acesteia se poate face doar in aplicatiile “Messenger” pentru Android si iOS.

Solutie

Nu puteti sa activați criptarea pe Facebook Messenger pentru toate conversatiile, ci doar pentru fiecare conversatie individuala. Pentru a începe un chat criptat cu unul din contactele dumneavoastra, deschideți aplicația Facebook Messenger. Apoi, atingeți pictograma de profil a contactului pentru care doriți să activați criptarea, apoi, în fereastra de nou aparuta selectati optiunea “Go to secret conversation”.

Fereastra se va schimba la versiunea criptată end-to-end a chat-ului. În aceeași fereastră, puteți configura ca acele mesaje să dispară după un timp stabilit. Pentru a face acest lucru, atingeți pictograma ceas. În fereastra rezultată, selectați intervalul de timp dupa care mesajul va dispărea.

Introduceți mesajul și trimiteți-l ca de obicei. Acest mesaj va fi criptat și doar destinatarul îl va putea citi.

Nota! De retinut faptul că aceste conversații criptate nu apar pe versiunea web a Facebook, iar în notificarile Android apar ca „Conversație secretă”(“Secret Conversation”).

Tip solutie

Permanent

Impact colateral

Conversațiile criptate vor fi separate de conversațiile dumneavoastra normale, necriptate, cu același contact. Din acest motiv, asigurați-vă că utilizați conversația potrivită pentru informațiile potrivite. 

Voteaza

(7 din 11 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?