Cum aplic filtre pentru fotografii folosind Inkscape

Configurare noua (How To)

Situatie

Inkscape este o aplicatie de grafica vectoriala de tip opensource. Desi nu are aceleasi facilitati ca variantele din seria Adobe, este un program excelent pentru incepatori si pentru cei care nu isi permit sa achizitioneze licentele destul de scumpe.

Inksape ofera si posibilitatea editarilor foto. Una din operatiile de baza sunt efectele foto. In acest sens trebuie urmati pasii de mai jos.

Solutie

Pasi de urmat

Descarcati Inkskape de aici. Instalati programul. Deschideti Inkscape. Din meniu principal (stanga sus) selectati file si mai apoi import. Selectati poza dorita si importati fisierul in program.

Dati click pe poza. In meniul de sus, selectati filters. Va aparea un submeniu din care alegeti efectul dorit.

 

Pentru cazul de fata am ales filtru greyscale, care transforma fotografia dintr-una color intr-una alb-negru. Va aparea un meniu special din care puteti selecta intensitatea luminii si a spectrului rosu-verde-albastru. In plus, daca bifati casuta Live preview puteti vedea in timp real schimbarile. La final selectati apply.

 

Din meniul din dreapta selectati Export PNG Image. Alegeti are de selectie, alegeti calea de salvare si denumiti fotografia. In final Apasati butonul Export.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(10 din 20 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?