Cum ascunzi fisiere criptate in poze

Configurare noua (How To)

Situatie

Cu totii la un moment dat ajunge sa avem secrete, indiferent ca sunt fata de cei dragi sau pur si simplu vrem sa ascundem un lucru de necunoscuti, insa cand vine vorba de fisierele noastre din calculator parca acest lucru devine din ce in ce mai complicat.

Solutie

Pasi de urmat

Un mod foarte simplu de a ascunde o arhiva sau un fisier intr-o poza se poate face folosind o comanda de DOS intr-o fereastra comand prompt.

Ca sa va fie foarte simplu puneti atat poza cat si arhiva intr-un folder sa ii zicem test pe C – exemplu: C:test. Deschideti o fereastra de comand prompt (click pe Start –> Run–> scrieti cmd si dati Enter) si scrieti urmatoarele comenzi:

cd c:test

pentru a naviga cu comand promptul in locatia in care aveti datele, dupa care introduceti comand de mai jos si dati enter:

copy /b poza.jpg + arhiva.rar poza_cu_arhiva.jpg
unde poza.jpg este denumirea unei poze, arhiva.rar este numele arhivei voastre, iar poza_cu_arhiva.jpg reprezinta numele pozei ce va reiesii din aceasta combinatie de fisiere.

De asemenea acest lucru se poate aplica si la alte tipuri de fisiere nu neaparat doar poze si arhive. Merge si la exe, doc, pdf … etc

Aceasta modalitate este una destul de buna in special pentru cei care pleaca cu date foarte importante pe stick-uri si astfel prin pierderea lor ar putea ajunge la scurgere de informatii.

Pentru a putea ascunde si cripta in acelasi timp datele este nevoie de un soft precum Free file Camouflage.

Soft-ul este asa cum puteti vedea si singuri destul de simplu de folosit. In primul camp alegeti fisierul pe care doriti sa il ascundeti, il al doilea selectati poza sub care acesta se va ascunde, iar in al 3 lea calea catre fisierul camuflat.

Pentru a cripta fisierul din poza va trebui sa bifati casuta din dreapta sus: “Use a custom password to encrypt/ decrypt file”.

Scoaterea fisierului din poza sau decriptarea este la fel de simpla folosind butonul De-camouflage a file.

Atentie: soft-ul stocheaza parola de criptare – criptat MD5 in locatia sa in fisierul Free_File_Camouflage.ini, asa ca v-as sfatui sa nu tine si soft-ul si “poza” pe acelasi stick sau in aceeasi locatie.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(5 din 7 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?