Cum configurezi serviciul DDNS pe routerul tau ASUS?

Configurare noua (How To)

Situatie

ca sa nu fim obligati sa retinem adresa IP setata pe portul wan al routerului avem posibilitatea de a seta o adresa DDNS

Solutie

Pasi de urmat

Cel mai simplu si rapid de configurat serviciu DDNS pe un router wireless ASUS este unul oferit de ASUS. Acesta este gratuit pentru toti posesorii de routere ASUS si tot ce-ti trebuie este sa inregistrezi o adresa web de forma: numelemeu.asuscomm.com.

Pentru a face asta, deschide un browser web, pe orice calculator din retea si incarca interfata pentru administrarearouterului. Mergi la una dintre urmatoarele adrese:

  • http://192.168.1.1 – aceasta este adresa IP tipica routerelor ASUS;
  • http://router.asus.com – acesta este adresa web standard pentru interfata de administrare care te va redirectionaautomat la adresa IP a routerului tau.

Autentifica-te folosind contul de administrator si parola. In coloana din stanga, da clic pe sectiunea WAN. Apoi, da clic pe fila DDNS.

17

Pentru a activa serviciul DDNS pe routerul tau ASUS, bifeaza Da (Yes) in dreptul optiunii “Activare client DDNS” (“Enable the DDNS client”). Se vor afisa doua noi campuri cu optiuni de configurare. In lista Server alegewww.asus.com, care este valoarea implicita. In campul Nume gazda (Host Name) scrie un nume pe care-l doresti inregistrat, pentru a-ti putea accesa si administra routerul ASUS de la distanta. Foloseste ceva memorabil, cum ar fi numele tau ori o porecla. In niciun caz sa nu fie parola pentru autentificarea la routerul tau.

18

Dupa ce ai terminat de introdus detaliile necesare, apasa pe Aplicare (Apply). Routerul tau ASUS va petrece cateva secunde pentru a activa serviciul DDNS si pentru a inregistra numele de gazda cerut de tine. Daca numele de gazda nu este luat de altcineva, vei primi un mesaj de confirmare care-ti spune ca inregistrarea a reusit. Apasa OK si poti folosi serviciul DDNS oferit de ASUS pentru a iti administra routerul si reteaua de la distanta.

19

Daca numele de gazda este luat de altcineva, vei primi un mesaj de eroare si va trebui sa introduci un alt nume.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(6 din 11 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?