Cum exporti in format PNG o imagine sau o compozitie imagini/obiecte in INKSCAPE

Configurare noua (How To)

Situatie

Inkscape este o aplicatie de grafica vectoriala de tip opensource. Desi nu are aceleasi facilitati ca variantele din seria Adobe, este un program excelent pentru incepatori si pentru cei care nu isi permit sa achizitioneze licentele destul de scumpe.

Dupa ce ati finalizat lucrul la un document INKSCAPE aveti posibilitatea de a exporta documentul sub forma de PNG. Exportul se poate face pe mai multe variabile.

Solutie

Pasi de urmat

Exportul intregului document.

Din meniul principal de sus, selectati File si apoi export PNG. In dreapta ecranului se va deschide un ecran de comanda. Selectati tab-ul page. Din tab-urile de la Image size puteti selecta marimea dorita a PNG-ului. La capitolul filename alegeti folderul unde doriti sa fie salavat PNG-ul si denumiti documentul. Ultimul tab ce trebuie accesat este export.

Exportul unui obiect izolat sau a unei fotografii din documentul INKSKAPE.

Din meniul principal de sus selectati File si apoi export PNG. In dreapta ecranului se va deschide un ecran de comanda. Selectati tabul Selection. Din taburile de la Image size puteti selecta marimea dorita a PNG-ului. La capitolul filename alegeti folderul unde doriti sa fie salvat PNG-ul si denumiti documentul. Ultimul tab ce trebuie accesat este export.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(14 din 38 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?