Cum iti configurezi un vpn in ubuntu

Configurare noua (How To)

Situatie

Avem nevoie sa configuram o conexiune VPN pe un Linux Ubuntu si nu stim cum. Urmand pasii de mai jos vom afla.

Backup

 

 

Solutie

Vom duce cursorul pe iconita de retea (Wi-Fi sau LAN) si vom da click normal, iar un meniu va aparea unde vom selecta VPN Connection -> Configure VPN.

vpn ubuntu

 

In fereastra ce s-a deschis vom selecta Add

vpn ubuntu1

 

Apoi va trebui sa alegem tipul conexiuni, iar noi vom selecta Point-to-Point Tunnelling Protocol(PPTP) si vom apasa pe butonul de Create…

vpn ubuntu2 vpn ubuntu3 vpn ubuntu4

In urmatoarea fereastra trebuie sa introducem datele legate de Gateway, User si Parola pentru a putea sa ne conectam. La Gateway vom trece ori IP-ul ori Hostname-ul conexiunii pe care vrem sa o folosim. La User si Parola trebuie sa trecem credentialele ce sunt folosite pentru a ne da permisiunea sa utilizam conexiunea de VPN.

vpn ubuntu5

Dupa ce am introdus datele vom apasa pe butonul Advanced… si vom lasa casutele bifate sau nebifate ca in imaginea de mai jos dupa care vom da OK.

vpn ubuntu6 vpn ubuntu7

 

Revenind la fereastra unde am introdus credentialele, vom apasa pe butonul Save… pentru salvarea datelor.

vpn ubuntu8V

Acum pentru a putea sa ne conectam la VPN-ul creat, vom duce cursorul pe iconita de retea(Wi-Fi) in coltul din dreapta sus si vom apasa pe ea, in meniul ce va aparea mergem la VPN Connections si vom selecta VPN creat de noi. Si pentru a ne asigura ca suntem conectati prin VPN iconita de Wi-Fi trebuie sa aiba un lacatel si o fereastra va aparea sa ne informeze ca am reusit sa ne conectam la VPN.

 

vpn ubuntu9

vpn ubuntu10

 

 

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(12 din 22 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?