Cum poti seta sa inchizi monitorul direct din tastatura

Configurare noua (How To)

Situatie

Monitor Off Utility este un utilitar gratuit care va ajuta sa activati modul standby / sleep pentru monitor si va ajuta sa economisiti energie atunci cand aveti nevoie. Cu ajutorul acestuia puteti configura propriile comenzi rapide de la tastatura sau puteti crea o scurtatura pe desktop. Utilitarul accepta mai multe monitoare si este foarte flexibil.

Solutie

Pasi de urmat

Monitor Off Utility se poate descarca gratuit de pe website dekisoft.com. Instalati aplicatia, apoi acceptati termenii de licenta. Rulati interfata utilitarului pentru configurare:

monitor-off-utility

In cadrul sectiunii “Settings: Turn Off Monitor” puteti seta combinatia de taste pentru activarea functiei “Turn Off Monitor“. “Ctrl + Alt + L” este una dintre combinatiile posibile, insa puteti alege orice combinatie dintre Ctrl, Alt, Shift, Win, taste numerice, alfanumerice sau caractere speciale.

set-hotkey-monitor

In cadrul sectiunii “Settings: Start Screensaver” puteti seta combinatia de taste pentru activarea functiei “Start Screensaver“. “Ctrl + Alt + S” este una dintre combinatiile posibile, insa puteti alege orice combinatie dintre Ctrl, Alt, Shift, Win, taste numerice, alfanumerice sau caractere speciale.

set-hotkey-screensaver

Monitor shutt off delay reprezinta timpul in care puteti anula comanda de oprire monitor sau activare screensaver (implicit t = 10 secunde, insa puteti decrementa sau incrementa acest parametru).

Recomand activarea optiuniilor:

Lock Workstation (Win + L) – pentru a bloca accesul la sesiunea de lucru in Windows;

Close to tray – pentru minimizarea aplicatiei in bara de start;

Automatically check for updates – actualizare automata a aplicatiei;

Save settings in program folder – salvare setari in directorul aplicatiei;

Start with windows si minimize to tray on startup – pentru pornire aplicatie la startup windows;

optiuni-monitor-off-utility

In cazul in care nu doriti sa utilizati combinatia de taste, puteti activa optiunea de oprire monitor, activare screensaver sau blocare calculator direct din bara de start astfel: click dreapta pe aplicatie, apoi selectati optiunea de interes.

tray-monitor-off-utility

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(43 din 85 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?