Cum putem schimba folderul default de Download al browser-ului Safari pe Mac OS X

Configurare noua (How To)

Situatie

Pentru sistemele OS X, Safari este internet browser-ul cel mai recomandat, fiind si instalat automat odata cu sistemul de operare.
Daca vizitati o pagina web si aveti de descarcat (download) un fisier, de regula trebuie sa faceti doar un click pe link-ul de download, iar Safari se ocupa de restul. Fereastra de download va tine la curent cu starea / progresul download-ului. Marimea fisierului in curs de descarcare, numele fisierului, viteza de download si timpul ramas pana la finalizarea descarcarii. In tot acest tip puteti naviga in voie pe alte pagini web sau chiar puteti descarca si alte fisiere, care se vor adauga in lista de download.
Option + Command + L pentru a deschide lista fisiereleor descarcate.

Download

Solutie

Pasi de urmat

In mod default, Safari va descarca fisierele in folderul de sistem Downloads, insa putem modifica destinatia fisierelor descarcate urmand cativa pasi simpli.

Deschidem Safari > Preferences (Command + ,)

PreferencesJPG

 

Mergem in tab-ul “General” si la “Save downloaded files to...” selectam “Other” pentru a ne alege un nou folder in care sa se salveze automat fisierele downloadate cu Safari.

Save-download-files

In cazul nostru, am creat un folder numit “TEST” in care sa fie descarcate automat toate fisierele.

test

 

Tot de aici putem stabili si daca Safari sa deschida automat sau nu fisierele safe (care sunt sigure). De exemplu, atunci cand descarcam o arhiva .zip, Safari va dezarhiva automat fisierele si va deschide Finder-ul in folder-ul creat din arhiva descarcata. La fel procedeaza si daca descrcam un fisier PDF, TXT, etc. Debifam optiunea “Open “safe” files after downloading” pentru a preveni deschiderea automata a fisierelor descarcate.

Tot aici Putem sterge lista de fisiere descarcate din tab-ul : Remove Download list items si avem optiunile Dupa o zi, Cand iesim din browser Safari, Dupa ce s-a downloadat fisierele sau Manual daca vrem sa le stergem cand dorim noi.

 

remove-save-download

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(19 din 33 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?