Cum reparam eroarea #3194 din Apple iTunes?

Rezolvare problema (Fix IT)

Situatie

Una dintre cele mai frecvente erori aparute in software-ul celor de la Apple, iTunes este “error 3194”.

Apare atunci cand incercam sa facem un downgrade/update de soft (iOS), cand vrem sa resetam (restore), pana si atunci cand dorim sa sincronizam iPhone-ul prin iTunes, fie ca folosim Windows sau Mac.

Din fericire sunt o multime de solutii de “depanare”, insa toate trebuie testate sau rulate folosind o varietate de combinatii. Pe pagina oficiala iTunes, Apple nu prea ne-a fost de folos si nu a oferit un tutorial sau un fix pentru rezolvarea acestei erori, ce-i drept, de ce ar fi Apple interesat sa dezvolte un fix pentru cei care vor sa isi faca un downgrade la sistemul de operare iOS sau pentru cei care au telefoanele deja in modul “jailbreak”.

x1

Solutie

Cum putem rezolva? …Simplu

In cazul in care folositi Windows, accesati calea C:/Windows/System32/drivers/etc/ si cautati in director fisierul de tip text (.txt) – Hosts (hosts.txt). In Mac, acest fisier il veti gasi accesand calea /etc/ , cu aceeasi denumire.

Deschideti fisierul cu ajutorul Notepad sau al oricarui editor de text; de tinut cont ca toate fisierele trebuie deschise cu drepturi de Administrator (Run as Administrator).

Dupa ce ati deschis fisierul Hosts, printre ultimele linii de comanda, veti gasi si urmatoarea adresa IP:

#        74.208.105.171      gs.apple.com

hosts

Pentru a va asigura ca nu este nicio problema pe viitor, va recomand sa nu stergeti aceasta linie de comanda si sa o modificati, in asa fel incat sa nu aiba “efect” – eu am preferat sa ii sterg simbolul “#” din fata si se pare ca a functionat perfect.

Dupa ce ati facut corectiile necesare, salvati fisierul de tip “SAM” (hosts.txt), reconectati iPhone-ul si rulati iTunes si efectuati operatiunea initiala.

Pentru cei ce au un iPhone care este in modul “jailbreak” si solutia de mai sus, nu va ofera un rezultat pozitiv, va recomand un mic software, foarte util, numit – TinyUmbrella, care va poate veni in ajutor si care repara cazurile de “downgrade” ale iOS-ului.

 

 

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(45 din 101 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?