Cum sa configurezi in Windows Server 2012 Roaming Profiles

Configurare noua (How To)

Situatie

Roaming profiles reprezinta functionalitatea inclusa in solutia Windows Server care permite user-ilor sa isi acceseze datele profilului, respectiv foldere precum My Documents, My Pictures, Downloads, Desktop-ul.

Aceasta funtionalitate poate fi utilizata de pe orice computer aflat in retea, cu conditia ca acesta sa apartina domeniului.

Solutie

Pasi de urmat

Pentru a putea configura roaming profiles este necesar sa existe in retea un server de Windows pe care sa fie configurat rolul de Active Directory Domain Controller. In cazul de fata, vom configura roaming profiles pe Windows Server 2012 R2.

Pentru ca profilul sa poata rula este necesara crearea unui folder in care vor fi stocate profilele utilizatorilor. Folderul respectiv trebuie share-uit cu permisiuni de read/write iar pentru a simplifica lucrurile  se va alege  grupul “Everyone”.

12

Configurarea se va face din Active Directory accesand proprietatile utilizatorului apoi tab-ul Profile. Urmatorul pas este acela de a seta calea din retea a folderului pe care l-am share-uit cu un pas inainte pentru fiecare utilizator,  iar la final se va adauga %username%. Aceasta variabila va completa automat numele utilizatorului.

 

2

Pentru a verifica daca roaming profiles este activ pe client, care in cazul de fata este un Windows 8.1, se acceseaza Control panel/User Accounts dupa care “Configure advanced user profile properties” , iar la status trebuie sa fie afisat “Roaming”. In cazul in care la status apare “Local” inseamna ca roaming profiles nu este activ.Profiles

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(13 din 48 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?