Cum sa configurezi in Windows Server 2012 Roaming Profiles

Configurare noua (How To)

Situatie

Roaming profiles reprezinta functionalitatea inclusa in solutia Windows Server care permite user-ilor sa isi acceseze datele profilului, respectiv foldere precum My Documents, My Pictures, Downloads, Desktop-ul.

Aceasta funtionalitate poate fi utilizata de pe orice computer aflat in retea, cu conditia ca acesta sa apartina domeniului.

Solutie

Pasi de urmat

Pentru a putea configura roaming profiles este necesar sa existe in retea un server de Windows pe care sa fie configurat rolul de Active Directory Domain Controller. In cazul de fata, vom configura roaming profiles pe Windows Server 2012 R2.

Pentru ca profilul sa poata rula este necesara crearea unui folder in care vor fi stocate profilele utilizatorilor. Folderul respectiv trebuie share-uit cu permisiuni de read/write iar pentru a simplifica lucrurile  se va alege  grupul “Everyone”.

12

Configurarea se va face din Active Directory accesand proprietatile utilizatorului apoi tab-ul Profile. Urmatorul pas este acela de a seta calea din retea a folderului pe care l-am share-uit cu un pas inainte pentru fiecare utilizator,  iar la final se va adauga %username%. Aceasta variabila va completa automat numele utilizatorului.

 

2

Pentru a verifica daca roaming profiles este activ pe client, care in cazul de fata este un Windows 8.1, se acceseaza Control panel/User Accounts dupa care “Configure advanced user profile properties” , iar la status trebuie sa fie afisat “Roaming”. In cazul in care la status apare “Local” inseamna ca roaming profiles nu este activ.Profiles

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(4 din 15 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

2 Comments

 1. Adi

  Am nevoie de ajutor .
  Am configurat un windows server 2012 acasa pentru a invata sa il folosesc.
  E instalat in vm ware. Mentionez ca am internet de rds furnizat prin intermediul unui router .
  la MS server i-am dat ip din gama furnizata de router ( adica 192.168.0.100—192.168.0.199).
  In MS server nu am instalat dhcp pt ca l-am lasat pe cel de la router .
  dns-ul routerului este 192.168.0.1..aceeasi adresa cu gateway.
  totusi nu reusesc sa pun un comp in domeniul.
  Ajutor,,,cum sa fac ?
  cind dau ping in router merge perfect

 2. Bogdan I.

  Salut, pe server ai instalat AD domain services si DNS? Daca da atunci pc-urile care vrei sa le adaugi in domeniu trebuie sa aibe configurat ca dns, serverul pe care ai instalat Active Directory Domain Services si DNS (domain controller) , altfel nu are cum sa comunice cu domeniul. AD se bazeaza foarte mult pe DNS. Modifica in DHCP astfel incat sa dea leas-uri cu ip-ul domain controllerului ca DNS, ar fii ok sa muti serverele in afara range-ului din DHCP altfel pot exista ip-uri duble in retea.

Leave A Comment?