Cum sa eliberezi spatiu in memoria telefonului cu Android

Configurare noua (How To)

Situatie

Memoria interna a telefonului si memoria RAM de pe un smartphone Android nu sunt niciodata suficiente, insa poti elibera spatiu daca urmezi procedurile de mai jos.

Solutie

Pasi de urmat

Opreste precesele care nu te intereseaza

Cele mai multe aplicatii ruleaza anumite servicii in background care consuma zeci de MB din memoria RAM. Unele dintre ele sunt esentiale pentru buna functionare a sistemului de operare, altele sunt necesare pentru aplicatii, inss unele dintre ele ruleaza degeaba, mai ales daca nu folosesti o anumita aplicatie.

Un exemplu este aplicatia de Facebook, care ruleaza in background un serviciu de circa 50 MB. Dacă nu ai cont pe aceasta retea sociala sau nu accesezi Facebook de pe mobil, poti să opresti acest serviciu foarte usor. Intra in Settings – Applications – Manage Applications – Running, selecteaza serviciul Facebook si alege optunea Stop pentru a-l opri.

Anterior, au fost la moda aplicatiile speciale care inchideau automat si rapid serviciile inutile, insă popularitatea acestora a scazut mult în ultimul timp. Unul dintre motive este eficienta scazuta a acestora, una dintre probleme fiind ca multe aplicatii repornesc automat după o scurta perioada de inactivitate.

Nu utiliza prea multe widgeturi sau wallpapere dinamice

Stim ca este foarte util sa ai un widget pentru aplicatia favorita sau un wallpaper cu care sa-ti impresionezi prietenii, insa retine că astfel de “artificii” consumă o buna parte din memoria RAM (fiecare widget/wallpaper utilizează un serviciu de câteva zeci sau sute de MB fiecare).

Cu alte cuvinte, cu cat vei avea mai putine widgeturi şi wallpapere dinamice, cu atât vei avea mai multă memorie RAM, iar aplicatiile vor rula mai rapid.

Eliberarea cache-ul proceselor active

Solutia este foarte simpla: foloseste o aplicatie precum CC Cleaner, care are inclusiv functie de automatizare prin care iti goleste cache-ul la anumite intervale de timp si elibereaza fiecare document nefolositor. Alternativ, poti intra manual in meniul fiecarei aplicaţii (Settings – Applications – Manage Applications – Nume aplicatie) si sa apesi Clear cache.

Golirea cache-ului nu are niciun efect asupra setarilor aplicatiilor, nici macar in privinta datelor de logare, cu exceptia cazului în care selectezi şi functia Clear data.

Migrarea aplicatiilor pe cardul microSD

Mutarea unei aplicatii pe cardul microSD elibereaza cativa zeci MB din memoria interna, însa dezavantajul este ca aplicatia respectiva va rula mai lent, întrucat viteza cardului SD este mai mica decat viteza memoriei interne. De aceea, iti recomandăm sa nu muti pe card aplicatiile pe care le utilizezi frecvent, mai ales daca acestea ocupa doar cativa MB din memoria interna.

poza

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(4 din 8 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?