Cum sa generezi o lista cu toate driverele de hardware instalate din windows folosind CMD

Configurare noua (How To)

Situatie

Atunci cand vrei sa ai un raport cu toate driverele instalate in sistem şi pe care îl poti salva ca o referinţă ulterioară sau pentru a verifica numărul versiunii unui driver instalat, astfel încât să puteţi lua o decizie mai bună cu privire la necesitatea unei actualizări a acestora.

Solutie

Pasi de urmat

Dacă tastaţi comanda simplă „driverquery”, atunci vi se va prezenta o listă cu driverele instalate în sistem pe care o puteţi verifica. Ca de obicei, puterea acestei comenzi este dată de opţiunile pe care le puteţi adăuga la aceasta:

/s Această opţiune vă permite să specificaţi numele sau adresa IP a unui computer de la distanţă astfel încât să puteţi verifica driverele instalate.
/si Această opţiune afişează informaţii cu privire la semnătura digitală pentru drivere.
/fo Aceasta este, într-adevăr, opţiunea cheie pe care o puteţi utiliza cu „driverquery”. Ea vă permite să specificaţi formatul în care să se afişeze informaţiile astfel încât să le puteţi salva mai eficient sub forma unui raport. După ce tastaţi „/fo” adăugaţi una dintre următoarele opţiuni: TABLE (vizualizarea implicită), LIST (listează fiecare driver cu toate informaţiile sale, unele după altele) şi CSV (care afişează datele sub forma unor valori separate prin virgulă).

Pentru a salva un raport trebuie doar să trimiteţi informaţiile către un fişier în loc ca acestea să fie afişate pe ecran. Pentru a face asta atunci adăugaţi „numefisier.extensie” la sfârşitul comenzii. Iată în continuare un exemplu cu, probabil, cel mai util mod prin care puteţi utiliza această comandă:

driverquery /fo CSV > drivers.csv

Comanda de mai sus verifică toate driverele din sistem, formatează rezultatul sub forma unor valori separate prin virgulă şi apoi salvează datele într-un fişier numit drivers.csv. Puteţi importa apoi acest fişier cu extensia „.csv” în Excel sau în alt program de calcul tabelar pentru a vizualiza un raport formatat foarte frumos cu toate driverele instalate.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(15 din 24 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?