Cum sa modifici proprietatile CSS ale unei pagini web folosind consola

Configurare noua (How To)

Situatie

De foarte multe ori se intampla ca dupa ce ai creat o pagina web sa vrei sa modifici diferite proprietati: marimea font-ului, culoarea acestuia, borduri s.a. Pentru asta trebuie sa schimbi proprietatile in fisierul in care se afla codul sursa al paginii web, sa salvezi, sa dai refresh la pagina, si de cele mai multe ori ajungi la concluzia ca mai sunt necesare si alte schimbari, iar acest proces dureaza foarte mult. Pentru a scurta din timp cea mai buna solutie este sa modifici proprietatile direct din consola, iar cand ajungi la rezultatul final abia atunci modifici propriatatile in fisier si salvezi.

Solutie

Pasi de urmat

Deschizi pagina web, pozitionezi cursorul pe obiectul pe care doresti sa il modifici, apesi click dreapta si alegi “Inspect” sau “Inspect element”, in functie de browser-ul folosit.

inspect1

In acest moment se deschide consola; in partea dreapta se vad toate proprietatile CSS pe care le are obiectul selectat, cat si fisierul si randul de unde sunt incarcate acestea:

inspect2

Aici poti sa modifici proprietatile si sa vezi si schimbarile ce intervin in pagina web. Aceste modificari le poti vedea doar tu, ele nu afecteaza continutul paginii web, daca reincarci pagina, aceasta va avea proprietatile initiale.

inspect3

Cand te-ai decis asupra proprietatilor pe care vrei sa le modifici, pentru ca acestea sa ramana permanente trebuie sa le salvezi in fisierul in care se afla codul sursa al paginii respective.

Astefel timpul de munca se reduce considerabil.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(6 din 17 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?