Cum să recuperezi datele de pe un CD/DVD avariat

Configurare noua (How To)

Situatie

CD-uri sau DVD-urile devin uşor uşor demodate. Unităţile de stocare (de tip USB sau hard-disk-uri externe) sunt accesibile ca preţ iar stocarea in cloud are deja din ce în ce mai mulţi adepţi. Totuşi, ne întâlnim cu situaţia în care dorim să recuperăm date de pe CD-uri sau DVD-uri mai vechi, însă faptul că sunt zgâriate sau pătate ne dă mari bătăi de cap. Toate eforturile unităţii optice sunt sortite eşecului. Există însă o soluţie la îndemână.

Backup

 

Solutie

Pasi de urmat

Softul free Roadkil’s Unstoppable Copier te poate ajuta în acest sens. Îl poţi descărca de la adresa www.makeuseof.com/tag/fix-unreadable-cds-or-dvds-in-windows. Alegi sistemul de operare şi îl instalezi.

 

După instalare şi rulare va apărea ecranul de mai jos. De la campul surse apeşi butonul browse şi selectezi unitatea optică (desigur că înainte ai grijă să introduci DVD-ul sau CD-ul în cauză :) )

recuperare cd 1

Din câmpul TARGET foloseşti butonul Browser în acelaşi mod pentru a selecta folderul în care doreşti să îţi salvezi informaţiile. De recomandat ar fi să îţi faci un folder special pentru acest lucru.

recuperare cd 2

Pur şi simplu apeşi butonul Copy şi te bucuri de recuperarea informaţiilor.

recuperare cd 3

Tip solutie

Permanent

Impact colateral

Atenţie cu cât unitatea de stocare (CD-ul sau DVD-ul e mai zgâriat, cu atât timpul e recuperare va fi mai mare)

Voteaza

(4 out of 5 people found this article helpful)

Despre Autor

Leave A Comment?