Cum sa resetezi parola de logare pentru Windows XP/Vista/7/8 cu Trinity Rescue Kit

Configurare noua (How To)

Situatie

Avem situatia in care uitam parola de logare in Windows si nu stim cum sa procedam pentru a o reseta.

In pasii de mai jos, va voi arata cum putem reseta parola cu Trinity Rescue Kit. Vom avea nevoie de kit-ul de instalare al programului si un stick USB (gol).

Backup

Nu este nevoie de back-up.

Solutie

Pasi de urmat
  1. Vom accesa pagina http://trinityhome.org/ pentru a descarca imaginea de tip ISO a programului. Dupa accesare, mergem cu mouse-ul pe “Download” si facem un simplu click (stanga), dupa care vom alege una din variantele din imaginea de mai jos.

pas 1

2. Descarcam kit-ul de instalare al programului UNetBootin, accesand link-ul http://unetbootin.sourceforge.net/ (varianta pentru Windows).

Inainte de instalare, va trebui sa conectam stick-ul USB in laptop/PC pentru a-l formata exact ca in imaginea de mai jos:

pas 2.2

Dupa formatare, vom da dublu-click pe kit-ul de instalare al programului UNetBootin, vom selecta imaginea ISO (descarcata la pasul 1) si vom urma niste pasi pentru a face stick-ul bootabil (ca in imaginea de mai jos).

pas 2.1

Dupa ce vom da un click pe butonul “Exit”, vom da un restart si vom intra in BIOS (meniul de boot) pentru a selecta optiunea “USB boot” in vederea bootarii de pe stick-ul USB creat.

3. La bootarea de pe stick-ul USB creat, va porni programul Trinity Rescue Kit si vom da enter pe “Run Trinity Rescue Kit…”.

pas 3

Vom intra in meniul principal si vom da enter pe “Windows password resetting –>”.

pas 3.1

Mai departe, vom da un “Enter” pe “Interactive winpass”, tastam cifra 1 (Windows NT/2K/XP) si dam din nou “Enter”.

pas 3.2

La “Loaded hives” vom tasta cifra 1 si vom da Enter.

pas 3.3

La “Username” alegem user-ul pentru care dorim sa resetam parola, scriem pur si simplu numele lui si dam un “Enter”.

pas 3.4

La “User Edit Menu” putem alege fie sa stergem parola user-ului fara a seta alta in loc, fie sa setam o alta parola pentru acel user. Eu voi alege varianta de la punctul 1 din imagine.

pas 3.5

Dupa acest pas, vom primi confirmarea ca parola a fost resetata (Password cleared).

pas 3.6

Tastam “q” sau “quit” (+ Enter) pentru a ne intoarce in meniul principal si dam un “Enter” pe “Poweroff computer” pentru a restarta laptopul/PC-ul.

pas 3.7

Dupa ce urmam acesti pasi, ne vom putea loga cu user-ul respectiv fara a tasta vreo parola (in cazul in care ati resetat parola si nu ati ales alta in loc).

 

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(24 din 56 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?