Cum sa rezolvati eroarea Failed the trust relationship between this workstation and the primary domain in windows 10 folosind PowerShell

Configurare noua (How To)

Situatie

Acest mesaj apare destul de des, de cele mai multe ori pe laptopuri dar ocazional le puteti intalni si pe desktop-uri si pe servere. Aparent sunt destul de multe motive pentru ca aceasta eroare sa apara dar principalul pare sa fie pierderea conectivitatii intre controlerul de domeniu si “client/server”. Daca se schimba parola userului in timpul in care clientul/serverul nu este disponibil sau a fost inchis, atunci parolele stocate in clientul/server si controlerul de domeniu ca sa apara o diferenta intre contul computer-ului eronat si veti ajunge sa primiti aceasta eroare cand incercati sa va logati pe server. Poate aparea si in alte circumstante, cum ar fi daca toate serviciile de cont se opresc din functionare cu evenimente inregistrate sau similar se poate intampla chiar si cand serverul este functional si ati putut sa va logati sau cel mai simplu nu v-ati delogat. In continuare va voi prezenta cum sa rezolvati eroarea fara sa parasiti domeniul si sa reintrati.

Solutie

Pasi de urmat

Daca stiti parola admin-ului local foarte bine, apasati pe Switch User si logati-va ca si .administrator si parola dumneavoastra, “.” inlocuieste numele calculatorului in cazul in care nu cunoasteti numele.

Daca nu cunoasteti parola administratorului local dar anterior v-ati logat cu credentiale de domeniu este bine si asa. Scoateti cablul de retea, opriti placa Wireless, resetati sistemul. Dupa ce s-a restartat logati-va cu credentialele dumneavoastra de domeniu si ar trebui sa puteti intra in sistem.

Deschideti PowerShell ca administrator. Rulati acest cod de comanda:

$credential = Get-Credential – (introduceti adminul de domeniu cand este cerut)

Reset-ComputerMachinePassword -Server ClosestDomainControllerNameHere

si asta a fost tot

Este o procedura usoara si rapida, astfel nu veti fi nevoiti sa parasiti si sa intrati inapoi in domeniu.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(7 din 16 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?