Cum să vă ascundeți adresa IP în timpul apelurilor pe WhatsApp

Configurare noua (How To)

Situatie

Când efectuați un apel WhatsApp, adresa dvs. IP este partajată cu persoana pe care o suni. Cu toate acestea, partajarea adresei dvs. IP vă poate dezvălui locația și furnizorul de servicii de internet (ISP). Din fericire, WhatsApp oferă o opțiune de a ascunde adresa IP în timpul apelurilor.

Backup

De ce ar trebui să vă ascundeți adresa IP în timpul apelurilor WhatsApp
O adresă IP sau o adresă „Internet Protocol” este un identificator numeric unic atribuit dispozitivului dvs. care permite altor dispozitive să se conecteze la acesta. Cineva cu adresa dvs. IP vă poate găsi cu ușurință locația aproximativă și furnizorul de servicii de internet (ISP).

Deși acest lucru poate să nu fie deosebit de util pentru prietenii și familia dvs., actorii rău intenționați îl pot folosi pentru a obține informații despre dvs. Aceștia vă pot exploata adresa IP pentru a obține date despre furnizorul dvs. de servicii de internet și, ulterior, o pot folosi pentru a colecta date despre activitatea dvs. online. Aceste informații sunt apoi vândute agenților de publicitate, care le folosesc pentru a livra reclame direcționate.

Solutie

Pasi de urmat

Pași pentru a vă ascunde adresa IP în timpul apelurilor Whatsapp
Setările adresei IP ale WhatsApp pot fi găsite în aplicația de pe dispozitivul Android sau iPhone, sub Setări > Confidențialitate > Avansat.

Pentru început, atingeți pictograma profilului din colțul din dreapta jos pentru a accesa meniul Setări Whatsapp.

Selectați opțiunea „Confidențialitate” și apoi atingeți „Avansat”.

Activați comutatorul „Protejați adresa IP în apeluri”.

Acum, toate apelurile tale WhatsApp vor fi direcționate prin serverele WhatsApp, mai degrabă decât să se stabilească o conexiune directă cu destinatarul. Acest lucru împiedică destinatarul să vă acceseze adresa IP. Cu toate acestea, este important să rețineți că activarea acestei setări de confidențialitate poate scădea ușor calitatea apelului.

Puteți să vă ascundeți adresa IP în timpul apelurilor de grup pe WhatsApp?
Nu, această caracteristică funcționează numai pentru apelurile unu-la-unu. Acest lucru se datorează faptului că apelurile de grup sunt transmise automat prin serverele WhatsApp, ceea ce înseamnă că adresa dvs. IP rămâne ascunsă în timpul conversațiilor de grup în mod implicit.

Confidențialitatea ar trebui să fie întotdeauna o preocupare de top atunci când efectuați apeluri WhatsApp către persoane necunoscute. Din fericire, setările de confidențialitate ale WhatsApp vă permit să vă ascundeți cu ușurință adresa IP de la destinatar. În plus, puteți utiliza și alte măsuri pentru a vă masca în continuare adresa IP.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(8 din 14 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?