Cum scapam de litera “J” din aplicatiile Microsoft Office (Outlook)

Configurare noua (How To)

Situatie

In cazul in care va intrebati ce reprezinta caracterul “J” care mai apare din cand in cand in mailuri, trebuie sa stiti ca el este asociat emoticonului Smiley Face iar colegii si prietenii nu sunt atat de nebuni pe cat i-ati crede ca introduca cate un “J” la sfarsitul fiecarui mail sau propozitie. Ei probabil nici nu stiu de eroare si poate chiar tu ai trimis astfel de mailuri, care se termina in “J”.

Backup

Nu este necesar

Solutie

Cand compunem emailuri in format RTF (Rich text) sau HTML si folosim fontul Wingdings, smiley face-ul 🙂 este randat ca litera “J”. Lucru decis de catre inginerii Microsoft. In cazul in care nu ai fontul instalat pe device-ul pe care citesti mailul sau cel ce iti citeste mailul nu are fontul respectiv, in loc de smiley face va aparea un “J”. Putem rezolva problema setand aplicatia Office (fie care e Outlook sau Word) sa inlocuiasca “:)” cu un caracter unicod ca acesta “☺”.

In Outlook procedam astfel:

Deschidem Outlook, mergem in Options -> Mail -> Spelling and AutoCorrect, apoi click AutoCorrect Options si setam AutoCorrect sa inlocuiasca  🙂 cu ☺.

 

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(25 din 60 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?