Cum se extrag contactele dintr-un fisier .nbf

Configurare noua (How To)

Situatie

Telefoanele Nokia mai vechi stocheaza datele in fisiere de tip .nbf. Alte tipuri de telefoane nu recunosc astfel de formate, dar un fix rapid si simplu poate fi aplicat pe PC pentru rezolvarea acestei probleme. NTI Backup Now este un software care, de asemenea, foloseste fisiere tip .nbf, dar acesta are nevoie de o alta abordare.

Solutie

Pasi de urmat

Trimiteti fisierul .nbf pe PC

Folositi Bluetooth sau alt sistem pentru transferul fisierului .nbf catre PC. Cea mai rapida metoda este transferul printr-un cablu USB, daca telefonul va permite accesul la optiunea “mass storage” cand il conectati la PC.

Accesarea fisierului

Intrati in proprietatile fisierului descarcat de pe telefon prin click dreapta pe fisier si click pe Properties.

Schimbati numele fisierului din file.nbf in file.zip. Inchideti fereastra dand click pe OK (este posibil sa aveti nevoie de drepturi de administrator pentru aceasta).

Deschiderea fisierului

Deschideti fisierul efectuand dublu click pe acesta. Daca nu functioneaza, faceti click dreapta si apoi click pe Extract sau Open with urmat de programul dumneavoastra de arhivare.

Accesarea contactelor

Dupa dezarhivare/deschidere, contactele le veti gasi in locatia predefhiddenfolder/backup/WIP/32/contacts.

Optional

Puteti alege sa transferati toate contactele intr-un singur vcard pentru a putea fi procesate mai rapid. Este posibil ca unele modele de telefoane sa nu poata citi fisiere cu mai multe contacte per vcard.

Deschideti Run si scrieti cmd urmat de <ENTER>. Navigati catre locatia contactelor din fisierul proaspat recuperat si apoi introduceti copy *.vcf all_contacts.vcf <ENTER> pentru a copia toate contactele intr-un singur fisier de tip vcard.

Transferul contactelor

Folderul contacts poate fi acum copiat pe un nou telefon sau importat in Outlook. Pentru vizualizarea acestora, folositi alte programe care pot deschide fisiere de tip .vcf, cum ar fi Excel.

Tip solutie

Permanent
Etichetare:

Article Attachments

Voteaza

(13 din 36 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor