Cum putem face cititorul de amprenta al telefonului mai precis

Configurare noua (How To)

Situatie

Cititoarele de amprenta pe telefoane au facut dispozitivele mai sigure si mai rapide pentru a le debloca, cel putin atunci cand lucreaza la prima incercare. Daca intampinati dificultati in a va debloca rapid telefonul, puteti face mai multe lucruri pentru a imbunatati cititorul de amprente al dispozitivului.

Identificarea biometrica pe telefoane a parcurs un drum lung in ultimii ani, atat cu API-urile Apple, cat si cu Google, pentru a aduce scanarea amprentelor digitale catre masele de pe platformele respective. In timp ce versiunile anterioare erau destul de bune pentru a fi utilizate, versiunile ulterioare au devenit chiar mai bune, dar insa nu sunt perfecte.

Exista anumite situatii in care cititorii de amprente pur si simplu nu sunt la fel de exacti, dar exista o multime de lucruri pe care le puteti face pentru a remedia acest lucru. Cu trucurile corecte, puteti obtine o precizie de 100% la prima incercare de la cititorul de amprente al telefonului.

Va trebui sa accesati setarile de amprenta ale telefonului pentru toate acestea. Iata unde le veti gasi:

  • iOS: Settings > Touch ID & Passcode > Fingerprints
  • Android: Settings > Security > Device/Phone Security

In functie de modelul de telefon Android, este posibil sa fiti nevoiti sa va uitati in jur pentru a gasi numele exact al setarii amprentelor digitale. Pe telefoanele Pixel, se numeste Pixel Imprint. Pe telefoanele Samsung Galaxy, e doar etichetat ca “Scanner Fingerprint”.

Inregistrati acelasi deget de mai multe ori pentru a imbunatati acuratetea

Aceasta este una din acele sfaturi care sunt atat de simple, dar nu sunt complet evidente. Daca, in general, deblocati telefonul cu acelasi deget si ati descoperit ca acesta nu functioneaza la prima incercare de cateva ori, inregistrati-l cu degetul a doua oara. Atat dispozitivele Android cat si iOS va permit sa inregistrati mai multe amprente digitale si nu exista nicio regula care sa spuna ca nu pot fi pentru acelasi deget.

In timp ce sistemul il vede ca o amprenta “noua”, va imbunatati pur si simplu precizia de la acel deget. Sansele sunt ca nu va trebui sa o adaugati mai mult decat o data, iar precizia va fi clar imbunatatita.

Inregistrati ambele maini pentru deblocare in orice situatie

Poate parea evident, dar ar trebui sa va inregistrati degetele pe ambele maini. In acest fel, daca mana in care deblocati in general telefonul dvs. este legata, puteti sa va deblocati cu usurinta telefonul cu cealalta. In mod similar, este probabil o idee buna sa inregistrati mai multe degete pe fiecare mana. De asemenea, continuati si inregistrati degetele suplimentare de cateva ori, pentru acuratete.

Adaugati o amprenta directa din dus

Una din pricipalele situatii din viata de zi cu zi ar fi ca incercati sa deblocati telefonul si sa aflati ca cititorul de amprente nu functioneaza, este atunci cand mainile sunt umezite. Pentru a remedia acest lucru, adaugati amprenta dvs. din dus. Aceasta amprenta “noua” va permite o deblocare usoara, indiferent de situatia mainii dvs.

Bonus sfat: numiti amprentele dvs.

Acest lucru nu va face cititorul de amprente mai precis, dar este inca un lucru bun de facut. Atat iOS cat si Android va permit sa va dati nume amprentelor specifice, ceea ce este mai bun decat amprenta 1,2 etc.

Solutie

.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(5 din 12 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?