Cum se poate bloca (bypass) un dispozitiv MAC utilizand terminalul

Configurare noua (How To)

Situatie

Una dintre primele reguli ale securității cibernetice este să vă blocați întotdeauna computerul înainte de a vă îndepărta de acesta. Deși s-ar putea să nu fie cel mai rapid mod, puteți bloca Apple Mac folosind Terminal. Iată cum să o faceți.

Solutie

Pasi de urmat

Comanda de a bloca Mac-ul dvs. folosind Terminal nu îl blochează de fapt. Mai degrabă, doar îl pune pe modul sleep. Pentru a fi considerat „blocare”, trebuie să fie necesară o parolă pentru a accesa un Mac după ce a fost pus în repaus.

Pentru a vă proteja prin parolă Mac-ul după ce a fost pus în modul Repaus, faceți clic pe pictograma Apple din partea stângă sus a barei de meniu, apoi selectați „System Preferences”.

Aici, click pe “Security & Privacy.”

Sub tab-ul “General”, selectați căsuța “Require Password.

Tastați parola, apoi faceți click pe săgețile de lângă „Require Password” pentru a deschide meniul derulant. Puteți selecta apoi timpul care trebuie să treacă înainte ca o parolă să fie necesară. Selectați „Immediately” pentru a vă bloca Mac-ul ori de câte ori îl puneți în repaus.

Cu această funcție activată, Mac-ul dvs. se va bloca imediat ori de câte ori este pus pe modul sleep.

Pentru a vă bloca Mac-ul prin Terminal, trebuie mai întâi să îl lansați. Apăsați Command+Space pentru a deschide Spotlight Search. Tastați „Terminal” în bara de căutare, apoi faceți click pe el când apare în rezultatele căutării.

În Terminal, tastați următoarea comandă, apoi apăsați Enter:

pmset displaysleepnow

Mac-ul dvs. va fi acum în modul de repaus. Dacă ați selectat opțiunea de a solicita o parolă pentru a debloca, aceasta este acum blocată în mod eficient.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(9 din 19 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?