Cum se porneste replicarea intre doua Hyper-V Replica folosind PowerShell

Configurare noua (How To)

Situatie

Dorim sa pornim replicarea unei masini virtuale de pe un Server Hyper-V pe altul. Conditia este ca serverele sa fie setate ca si Hyper-V Replica. Cel care primeste replicarea este in Workgroup iar in cazul acesta si in situat in care ambele servere sunt in Workgroup authentificarea se face prin certificate. Root CA trebuie sa fie trusted de ambele servere iar serviciul de revocare al certificatelor trebuie sa fie accesibil de cele doua.

Solutie

Pasi de urmat

Pentru a porni replicarea este necesar sa cunoastem Thumbprint-ul certificatului care se va folosi pentru authentificare. Acest lucru se face prin navigarea in Personal Certificate Store prin comanda:

Set-Location Cert:LocalMachineMy

Prin comanda Get-ChildItem vor fi afisate certificatele care se afla in Cert:LocalMachineMy , Thumbprint-ul certificatului si subiectul.

1

Prin comanda Get-VM vor fi afisate masinile virtuale care ruleaza pe Hyper-V.

2

Prin comanda Enable-VMReplication <VM> -ReplicaServerName <ReplicaServer> -AuthentificationType <Kerberos;Certificate> -CertificateThumbprint <Thumbprint> -ReplicaServerPort <Port>   se seteaza replicarea unei anumite masini virtuale.

Prin comanda Start-VMInitialReplication – se porneste replicarea masinii.

Prin comanda Get-VmReplication | fl putem vedea statusul replicarii.

3

4

5

 

 

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(9 din 31 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?