Detectarea proceselor de tip malware si oprirea lor cu RKill

Configurare noua (How To)

Situatie

Avem situatia in care constatam ca sistemul de operare Windows pe care-l folosim, raspunde greu la comenzi si se blocheaza, lucru care ne displace total.

Primul lucru la care ne gandim este sa scanam computerul pentru a vedea daca este infectat cu virusi, insa exista cazuri in care aplicatiile antivirus nu reusesc sa dezinfecteze complet sistemul. Atunci putem apela la RKill.

RKill este un utilitar care detecteaza si opreste procesele de tip malware si curata registrii, fiind extrem de util in astfel de cazuri.

Backup

Nu este cazul.

Solutie

Pasi de urmat

Descarcam utilitarul RKil (care este gratuit) accesand link-ul “http://www.bleepingcomputer.com/download/tdsskiller/”. Dupa descarcare tastam in Run (tasta Windows + R), msconfig si apasam tasta enter.

Windows 7-2016-04-05-10-04-40

Din “System Configuration”, mergem la sectiunea “boot” si punem bifa pe “Safe boot” si “Network” dupa care facem click cu mouse-ul pe “OK”.

msconfig

 

Dam un restart pentru a intra in “Safe Mode”.

safe_mode

Mergem in fisierul in care am descarcat utilitarul RKill.

downloads

Facem “dublu-click” pe “rkill” pentru a incepe scanarea.

rkill_install

La modificarea registrilor, RKill face o copie a acestora pe desktop, intr-un folder denumit “rkill”.

Untitled

Utilitarul nu elimina procesele de tip malware ce sunt setate sa porneasca automat, doar le opreste, iar pentru curatarea in totalitate, trebuie rulat un program de stergere a acestora (Malwarebytes, Combofix, etc.).

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(22 din 51 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?