Evolutia Tehnologiei in ultimul secol

Configurare noua (How To)

Situatie

Una dintre cele mai complexe personalitati ale tuturor timpurilor, Albert Einstein, afirma ca ” timpul exista pentru ca lucrurile sa nu se intample in acelasi timp.” De-a lungul vietii, oamenii si-au dorit ca sa construiasca prin intermediul evolutiei perpetue a tehnologiei bine cunoscuta masina a timpului. Aparent, putem spune ca toti suntem inzestrati cu o masina speciala a timpului. Pe unii ne duce inapoi in timp, pe altii ne indreapta spre viitor.

Solutie

In urma cu un secol, tehnologia abia prindea contur. În anul 1900, un inginer american pe nume John Elfrith Watkins Jr. a publicat un articol celebru intitulat “What May Happen in the Next Hundred Years”(„Ce se va întâmpla în următorii 100 de ani”) pentru The Ladies’ Home Journal(o revistă americana pentru femei.) Acesta isi imagina o lume în care tehnologia sa fie utilizata in scopuri creative. Printre lucrurile pe care Watkins le-a prevazut si s-au adeverit se numara fotografiile digitale color, pe care le-a intuit cu exactitate, ca “vor aparea in ziare la o ora dupa ce au fost facute”, indiferent de locul de pe Planeta in care vor fi facute.

De asemenea, el a anticipat aparitia telefoanelor mobile care vor permite conversatii intre persoane din orice loc de pe Pamant, precum si televiziunea, prin care “oamenii vor vedea ce se intampla in lume, vor vedea imagini pe ecrane conectate la camere, la mii de kilometri distanta”.

Masina timpului

Procesul de revolutionare tehnologica a fost posibil datorita utilizarii tehnologiilor de ultima generatie existente in vederea dezvoltarii viitoarelor tehnologii.

Cu totii stim ca la inceput un computer ocupa o suprafata foarte mare. De asemenea, dispozitivul era dotat cu o putere extrem de slabă, în comparaţie cu actualele şi minusculele device-uri, precum telefoanele mobile.

Computerele actuale depasesc performanta creierului uman, fiind capabile sa se autoimbunatateasca prin mentinerea ritmului de crestere exponential al vitezei de calcul. Tehnologia a ajuns in scurt timp sa reprezinte legatura noastra cu lumea. Să nu uităm nici de evoluţia dispozitivelor de stocare a informaţiilor. Cu ajutorul lor putem salva o cantitate imensă de date folosind stick-uri USB de mărimea unui bob de fasole.

O întrebare fireasca sta pe buzele tuturor: oare cum va arăta lumea peste încă zece, 50 sau o sută de ani? Fara indoiala, medicina este domeniul care va beneficia cel mai mult de pe urma progresului tehnologic din ultimul timp. De exemplu, în viitorul apropiat, pacientii ar putea fi consultati chiar si în locuri în care nu se afla nici un doctor sau specialist pe o raza de sute de kilometri. Totodata, o alta însemnata realizare poate fi reprezentata de oamenii de stiinta care cerceteaza in prezent modul un care ar putea utiliza imprimantele 3D pentru a confectiona organe viabile in realizarea transplanturilor.

De asemenea, ar fi o deosebita placere daca in cel mai scurt timp, frigiderul se va alimenta singur sau aragazul se va seta automat la o anumita temperatura inchizandu-se ulterior la sfarsitul operatiunii. Unele asteptari par imposibile, dar VIITORUL este imprevizibil.

Tip solutie

Workaround

Voteaza

(4 din 11 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?