Filtrare adrese MAC din Router

Configurare noua (How To)

Situatie

Daca nu vreti ca oricine sa se poata conecta la routerul dumneavoastra, aceasta este una dintre optiunile de securitate, care poate fi configurata direct din router.

 

Solutie

Pasi de urmat

Pentru inceput se va deschide o fereastra de command prompt ( se apasa start, apoi de tasteaza “cmd” si se va deschide programul Command Prompt care va aparea).

In linia de comanda (Command Prompt) se scrie comanda “ipconfig” si se apasa Enter.solutie1

Se va cauta adresa IP care este in dreptul campului Default Gateway si se va deschide un browser (Google Chrome, Mozilla Firefox, Opera etc.), iar aceasta adresa IP se va scrie direct in browser si se va apasa Enter.(eu am folosit Google Chrome).

solutie2 solutie3

 

Se vor introduce User-ul si parola de acces ale routerului ( in cazul in  care aceasta este nou se vor gasi pe spatele routerului sau in cartea tehnica a acestuia).

Odata ajunsi in meniul routerului se va alege tab-ul Security si subtabul MAC Filteringsolutie5

 

 

Aici se va porni aceasta optiune selectand “Enable” si se va alege  ce regula se doreste. Pe orice router exista doua reguli. In cazul acestui router, prima regula inseamna ca se permite conectarea doar a adreselor MAC trecute in lista, restul fiind respinse. A doua regula inseamna ca adresele MAC care sunt trecute in liste se vor respinge, toate celelalte adrese fiind permise. O vom alege pe prima. Apoi se va apasa butonul Save ca schimbarile sa aibe efect.

solutie6

 

 

Apoi vom adauga adresele MAC in lista.

Se va selecta regula (Permit/Deny), se va selecta modul manual, se va da un nume regulei si apoi se va trece adresa MAC. La sfarsit se va apasa butonul add si regula va fi adaugata in lista. Pentru a sterge adresele din lista se va apasa butonul Delete all.

solutie7

 

 

Tip solutie

Permanent

Impact colateral

Mare atentie atunci cand veti activa filtrarea. Daca nu este configurata cum trebuie se poate sa va respingeti propria adresa MAC.

Voteaza

(10 din 16 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?