How to fix non-responsive desktop shortcuts in Windows 10?

Configurare noua (How To)

Situatie

Multe persoane au probleme cu shortcut-urile la Windows 10 atunci cand au facut upgrade de la windows 8.1. Acestea nu se pot accesa iar la apasarea unui click, ca si raspuns, primim un ecran negru divizat.

In cele ce urmeaza vom prezenta cateva solutii posibile.

Solutie

Shortcut-urile de pe desktop care nu funcționează sau care nu sunt recepționate pot fi rezultatul mai multor probleme. Cea mai frecventă cauză este răspândită în rândul utilizatorilor care au trecut recent de la versiunea anterioară Windows, la Windows 10. Așa cum a promis Microsoft, utilizatorii ar trebui să poată începe să folosească computerele acolo unde le-au lăsat – în stare de funcționare. Cu toate acestea, cel mai nou sistem de operare este cunoscut a avea mai multe bug-uri, mai ales atunci când vine vorba de conflictul Windows Defender cu alte programe de securitate.

Mulți utilizatori au raportat, de asemenea, bug-ul cu HomeGroup. HomeGroup este o caracteristică utilă care permite utilizatorilor să se conecteze la mai multe mașini din aceeași rețea. Este, de asemenea, cunoscut ca uneori afectează comenzile rapide de pe desktop și le face nefunctionale. Această problemă poate fi rezolvată dezinstaland HomeGroup.

Problemele legate de funcționarea corectă a sistemului sau a programului ar putea indica o infecție malware. Îi sfătuim pe utilizatori să-și scaneze mașinile cu un software anti-malware pentru a se asigura că nu există nici un troian, keylogger, coin-miner sau alt software rău intenționat ce cauzează acesta problema cu shortcut-urile.

Microsoft face întotdeauna un efort continuu de a repara erorile în cel mai nou sistem de operare. Din păcate, problemele apar în continuare și utilizatorii caută soluții. Mai jos veți găsi mai multe opțiuni pentru remedierea necorespunzătoare a comenzilor rapide de pe desktop.

Opțiunea 1. Lansați Task manager și System File Checker

PowerShell este un instrument puternic care este încorporat în fiecare sistem de operare Windows. Unii utilizatori au raportat că executarea unui sistem de verificare a fișierelor utilizând acest program ar putea remedia instantaneu problema shortcut-urilor de pe desktop:

1. Apasati CTRL + Shift + ESC pentru a lansa Task Manager.

2. Alegeti File, iar apoi selectati Run New Task

3. Bifati Create this task with administrative privileges.

4. Introduceti cmd.

5.Tastați următoarele comenzi la promptul CMD:

Dacă scanarea nu indică nicio problemă, lansați PowerShell.

1. Click pe butonul de Start si scrieti PowerShell

2. Tastați următoarea comandă și faceți click pe Enter:

Optiunea 2. Leave your HomeGroup

O mulțime de utilizatori se bazează pe HomeGroup pentru a putea să se conecteze simultan la mai multe computere. Cu toate acestea, specialiștii IT au remarcat că grupul de domiciliu poate provoca mai multe probleme cu shortcut- urile de pe desktop. În acest caz, trebuie să părăsiți grupul de domiciliu și să remediați problema:
1. Faceți click pe Start și apoi introduceți Control Panel
2. Identificati HomeGroup in lista
3. Apasati Leave the HomeGroup
4. Imediat ce apare următoarea fereastră, faceți click pe Leave the HomeGroup si apasati Finish.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(13 din 35 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?