How to install Software in Linux

Configurare noua (How To)

Situatie

În orice sistem de operare trebuie să instalăm aplicații pentru a ne îndeplini sarcinile de zi cu zi. În lumea Windows, fiecare program are un simplu Setup.exe sau un fișier program.zip. Pe un Mac, un pachet este un program.dmg sau un fișier program.sit. În ambele sisteme de operare puteți, pur și simplu, să faceți click pe acesta și vă va pune câteva întrebări de configurare foarte de bază.

Al doilea format de manager de pachete este DEB, înseamnă Debian. Pachetele Debian și APT (Advanced Packagin Tool) au creat caracteristici avansate care sunt acum utilizate în mod obișnuit, cum ar fi rezolvarea automată a dependenței și pachetele semnate. Pachetele Debian sunt folosite de Debian/Linux și unele dintre cele mai utilizate distribuții Linux, cum ar fi Ubuntu, Linux Mint, Mepis etc. Fișierele .deb/Debian arată ca acest program-version-other.deb

APT Pentru distribuțiile bazate pe Debian, cum ar fi Ubuntu, Linux Mint

APT este instrumentul, folosit în mod obișnuit pentru a instala pachete, de la distanță din depozitul de software. Pe scurt, este un instrument simplu bazat pe comandă pe care îl utilizați pentru a instala fișiere/software. Comanda completă este apt-get și este cea mai simplă modalitate de a instala fișiere/pachete de software. Acest instrument simplu vă informează despre pachetele care sunt instalate în prezent și, de asemenea, vă informează despre pachetele care sunt disponibile în depozite. 

apt-get install ${packagename}
Pentru a elimina/dezinstala orice software, trebuie doar să utilizați remove
apt-get remove ${packagename}

The software packages are somewhere in the online repositoies, APT handles a local database on the user’s hard drive that contains informations about the available packages and where they are located. So when the types the command, apt-get install conky, the APT will start finding the package named conky in the database and will install conky once user types ‘y’ (yes). To get the all newly uploaded packages on the repositories, user need to update APT regularly.To update APT database:

apt-get update
To update the APT database and also upgrade the security updates and patches that might be available for some installed softwares, users may do it at once just by using the commands like this:
apt-get update; apt-get upgrade

Și amintiți-vă că toate instrumentele de gestionare a pachetelor pe care le discut, vor avea nevoie ca utilizatorul să fie în root sau superutilizator, de exemplu pentru a instala software în distribuțiile bazate pe Debian, veți folosi apt-get urmat de sudo, apoi vă va cere să introduceți parola.

sudo apt-get install conky
sudo apt-get remove conky
sudo apt-get update

Solutie

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(7 din 15 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?