Imbinare (merge) Snapshots (Checkpoints) pentru masini virtuale Hyper-V

Configurare noua (How To)

Situatie

Avem unul sau mai multe snapshot-uri (checkpoint-uri) intr-o masina virtuala Hyper-V si se doreste imbinarea acestora.

Solutie

Pasi de urmat

Primul pas este identificarea ultimului snapshot (checkpoint) existent. Cand exista mai multe, ultimul va depinde de cel dinaintea lui, de ex: VHD(X) – AVHD(X)1 – AVHD(X)2 – AVHD(X)3, unde AVHD(X)3 este cel mai recent snapshot si AVHD(X)1 cel mai vechi. Hard disk-ul virtual va fi de tip .vhd sau .vhdx, iar snapshotul (checkpoint-ul) va fi .avhd sau .avhdx, acestea depinzand de setarile facute la crearea masinii virtuale.

Cel mai usor este sa va orientati dupa data si ora la care au fost create snapshot-urile (checkpoint-urile), pentru a afla care este cel mai recent.

vhd location

In continuare, in cazul de fata, pentru a putea incepe imbinarea, trebuie sa modificam extensia ultimului snapshot (checkpoint) creat, din .avhdx in .vhdx .

rename avhdx

Din meniul Actions aflat in dreapta consolei Hyper-V Manager se va da click pe Edit Disk

edit disk

 

In fereastra de editare a hard disk-ului virtual care s-a deschis, se va da click pe Next.

edit disk 1

Vom da click pe Browse, vom selecta calea catre ultimul snapshot (checkpoint) creat, caruia i-am modificat extensia si vom da click pe Open. Dupa ce am deschis snapshot-ul (checkpoint-ul), vom da click pe Next.

edit disk 2

edit disk 3

In fereastra urmatoare vom bifa optiunea Merge (imbinare), dupa care click pe Next.

edit disk 4

Pentru a imbina snapshot-ul (checkpoint-ul) cu hard disk-ul nostru virtual, vom bifa optiunea “To the parent virtual hard disk” si vom da click pe Next.

edit disk 5

In ultima fereastra, vom da click pe Finish.

edit disk final

Daca aveti mai multe snapshot-uri (checkpoint-uri), va trebui sa reluati pasii pornind intotdeauna cu urmatorul cel mai recent snapshot (checkpoint) creat.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(6 din 10 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?