Inlocuire modul wireless laptop Toshiba Satellite L 500

Configurare noua (How To)

Situatie

Sunt momente in care suntem nevoiti sa inlocuim modulul wireless cu altul mai bun (incazul unu upgrade) sau cu altul identic (in cazul in care cel existent este defect).

In cazul in care dorim sa facem un upgrade de modul atunci trebuie sa avem in seama inainte de a ne apuca de treaba ca avem nevoie de un modul compatibil cu laptopul nostru, lucru pe care il putem gasi in lista de componente compatibile cu laptopul. Aceasta lista este creata si publicata de producator pe situl lui.

Solutie

Pasi de urmat

Pentru a avea acces la modulul de wireless la acest model de laptop suntem nevoit sa inlaturam prima data tastatura.

Pentru a putea scoate tastatura trebuie sa introducem ceva subtire dar rezistent in fanta indicata in poza si sa tragem in sus cu grija fara a rupe masca de deasupra tastaturii.

2

Dupa ce am inlaturat masca trebuie sa desfacem suruburile care fixeaza tastatura

3

Dupa ce am desfacut suruburile care fixeza tastatura, ea se va ridica putin in sus, creand un spatiu intre ea si laptop. Mai departe tragem din partea de sus a tastaturii spre noi si se va arata in mijlocul tastaturii panglica de conectare a ei cu placa de baza a laptopului, trebuie sa deconectam cu grija panglica din soclu pentru a nu rupe panglica sau elementele de fixare ale soclului.

In poza sunt identificate elementele de fixare si specificata directia de desfacere a lor.

4

Dupa ce am inlaturat tastatura avem acces la modulul wireless al laptopului.  Inainte de a demonta modulul din laptop trebuie sa deconectam cablurile care conecteaza antenele wifi la modul.

5

Dupa ce am deconectat antenele wifi de modul putem desface suruburile care fixeaza modulul de placa de baza. O data ce s-au desfacut ambele suruburi modulul se va ridica in partea de sus pana la un unghi de 45 grade fata de placa de baza, dupa ce s-a atins acest unghi nu ramane decat sa tragem in sus de modul si el este scos din laptop.

6

Dupa ce s-a inlocuit modulul de wireless avem de urmat aceeasi pasi dar invers pentru a putea monta laptopul inapoi

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(6 din 10 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?