Instalare de Windows fara USB sau DVD – Tutorial

Configurare noua (How To)

Situatie

Aceasta este o metodă de instalare a Windows-ului care nu necesită un DVD bootabil sau un stick USB. Este utilă pentru laptopuri care nu au unități optice și/sau nu pot boota de pe USB și funcționează pe XP, Vista, 7, 8, 10 și 11.

Ce vei avea nevoie:

  • Adaptor USB la SATA. (Conectoarele SATA din PC-ul tău nu vor funcționa pentru aceasta)
  • Hard disk-ul pe care vrei să instalezi Windows-ul
  • O imagine ISO de Windows
  • Aplicația Rufus
  • Un alt computer

Solutie

Pasi de urmat

Conectează hard disk-ul la adaptorul SATA-USB. Nu îl partitiona încă! În schimb, deschide Rufus și selectează urmatoarele:

Odată ce unitatea ta este recunoscută, selecteaz-o din listă.

De aici, selectează imaginea ISO, bifează “Add fixes for old BIOSes” și asigură-te că schema de partiționare este în modul Master Boot Record.

Apoi, ai terminat cu Rufus după ce ai scris imaginea ISO de Windows pe disc. După ce Rufus afișează mesajul “Finished”, poți scoate unitatea și să o introduci direct în computer. Totuși, îți recomand să faci următorul pas pentru a curăța instalarea Windows-ului. Dacă nu faci asta, vei irosi aproximativ 4-5 GB de spațiu pe disc și vei fi solicitat să lansezi din nou Setup-ul la fiecare boot.

  • Deschide Disk Management și micșorează volumul la dimensiunea minimă absolută.

Acum unitatea ta arată așa.

Tot ce trebuie să faci acum este să bootezi de pe hard disk în computerul în care îl instalezi. Instalatorul Windows se va lansa automat. Din instalatorul Windows, instalează sistemul de operare pe spațiul liber nealocat de pe disc.

Odată ce Windows-ul este instalat, poți intra și șterge partiția instalatorului de pe HDD (și extinde partiția Windows în spațiul eliberat) prin Disk Management pe computerul în care tocmai ai pus HDD-ul.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(6 din 9 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?