Ce este DHCP Failover și cum se configurează pe Windows Server 2012

DHCP Failover este o funcție cu ajutorul căreia putem oferi redundanță serviciului de DHCP.

Ce înseamnă asta ?

Înseamnă că atunci când este o problemă cu serverul de DHCP ( se oprește, se blochează, etc. ) un altul preia sarcina imediat, astfel încât funcționarea serviciului să nu fie întreruptă. De asemenea există și posibilitatea ca cele două servere să împartă sarcina ( util atunci când avem foarte mulți clienți DHCP ).

Înainte de a configura DHCP Failover trebuie să ne asigurăm că:

-serviciul DHCP este instalat / configurat pe serverul principal

-avem disponibil un al doilea server ( fizic sau masina virtuală ) ce are / va avea rolul de DHCP instalat

-cele două servere pot comunica între ele

Pentru a afla cum se instalează rolul DHCP pe Windows Server 2012 puteți urmări și utiliza soluția elaborată de unul din colegii noștrii aici – >> http://askit.ro/solutii/instalare-rol-dhcp-windows-server-2012/ .

Soluția următoare arată pașii ce trebuie urmați pentru a configura DHCP Failover pe Windows Server 2012. Este valabilă și pentru Windows Server 2008.

În acest exemplu avem două servere DC001 și DC002, ambele Domain Controllere ( nu este neapărat ca serverele să fie DC-uri ). Vom replica configurația DHCP de pe DC001 pe DC002 cu ajutorul DHCP Failover.

 

[mai mult...]

Cum sa montam si sa demontam imagini iso in Windows 10

O imagine ISO este un container care stochează o replică a conținutului unui disc fizic, care de obicei poate fi un CD, DVD sau chiar Blu-Ray. Companiile de software utilizează de asemenea imagini ISO ca mijloc de distribuire a software-ului lor.

De exemplu, atunci când descărcați un nou Windows 10 Insider Preview ISO pentru a face o instalare curată a sistemului de operare. În trecut, trebuia să instalați instrumente separate pentru a lucra cu imagini, dar dacă rulați Windows 10 pe computer, puteți monta sau demonta fișierele ISO fără a avea nevoie de software suplimentar.

În acest tutorial, vă voi ajuta să parcurgeți pașii simpli pentru montarea și demontarea imaginilor ISO utilizând File Explorer și instrumentul de comandă PowerShell.

 

 

[mai mult...]

Reseteaza licenta de Terminal Server in Windows Server

Pentru a rezola eroarea “The remote sesion was disconnected because there are no Remote Desktop License Servers available to provide a license” poti urma pasii de mai jos.

error-no-licence

EventID: 1128
Source: TerminalServices-RemoteConnectionManager

The RD Licensing grace period has expired and the service has not registered with a license server with installed licenses. A RD Licensing server is required for continuous operation. A Remote Desktop Session Host server can operate without a license server for 120 days after initial start up.

[mai mult...]