Instalare rol DNS windows server 2012

Configurare noua (How To)

Situatie

Instalare rol DNS windows server 2012

Solutie

Pasi de urmat

Pentru a adăuga un nou rol pentru Windows Server 2012, utilizați Server Manager. Start Server Manager, faceți clic pe meniul Manage, apoi selectați Adăugați Roluri și caracteristici.

1

Pentru DNS selectam “Role-based or feature-based installation”:

2

Apoi va trebui selectat serverul pe care dorim sa instalam rolul DNS.

În acest moment, veți vedea o fereastră pop-up care vă informează că unele instrumente suplimentare sunt necesare pentru a gestiona DNS Server. Aceste instrumente nu trebuie neapărat să fie instalat pe același server pe care instalați rolul DNS . Cu toate acestea este mai bine sa aveti instrumentele instalate local.

3

Acum ar trebui să vedeți fereastra Caracteristici. Nu este nevoie pentru a face orice modificări aici; faceți clic pe Next.

Următorul este o fereastră de informational despre DNS Server și ceea ce face, deși s-ar presupune că, dacă ați ajuns până aici, sunteți deja conștienți de ceea ce este. Faceți clic pe Next pentru a trece mai departe.

Acesta este ecranul de confirmare înainte de a  finaliza instalarea. Puteți bifa caseta Restart server  daca doriti. Instalarea DNS Server nu are nevoie de un restart, dar dacă nu l-ați planificat pentru nefuncționare, păstrați casuta bifata.

4

Rolul DNS Server trebuie să fie acum instalat pe server. Ar trebui să existe un nou DNS Rol în Server Manager.

5

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(78 din 170 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?