Migrare profil user din Workgroup in Domeniu

Configurare noua (How To)

Situatie

Funcţia exactă a acestui instrument este că acesta este un utilitar de migrare, care va conecta computerul la domeniu şi de profilul de utilizator original, cu toate setările la profil noul domeniu.

Solutie

Instrumentul în cauză se numeşte Profil utilizator Wizard ForensiT şi aici, e tutorial:

Întâi de toate trebuie adaugata statia in domeniul nou ( butonul My Computer – Properties – Nume computer – Schimbare şi introduceţi numele de domeniu.).

IMPORTANT: În nici un caz nu trebuie sa te autentifici cu noul utilizator de domeniu înainte de a utiliza instrumentul menţionat mai sus. Pur şi simplu conectaţi în contul de administrator la nivel local şi de domeniu nou, dar niciodată cu profilul de utilizator de domeniu nou.

Apoi, faceţi clic pe ProfWiz.exe şi se va afisa pe ecran urmatoarele :

1

2

La “enter the domain” se  introduce numele domeniului (winadmin.local de exemplu) si la “account name”,  contul de domeniu al user- ului. Evident, acest cont trebuie sa fie deja creat in domeniu.

3

Daca avem mai multe profile pe calculator, alegem contul pe care vrem sa-l migram. Parca poti avea oricate profile vrei de pe acelasi calculator, dar nu mai tin minte acum… a trecut ceva timp de cand am facut ultima migrare la scara larga.

4

Introducem datele unui cont cu permisiunea de adaugare statii in domeniu.

5

Cateva secunde si gata!

6

Finish si restart.

7

Verificam si AD-ul, sa vedem daca a aparut statia noua…

8

Dupa restart, ne logam cu contul de domeniu al utilizatorului.

Tip solutie

Permanent

Impact colateral

Nu exista.

Voteaza

(93 din 161 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?