Mutare toate FSMO Roles

Configurare noua (How To)

Situatie

Vrei sa faci un upgrade la Windows Server 2012 si nu sti cum sa faci migrarea de toare regurile FSMO pe noul WS 2012

In urmatorii pasi o sa afli cum sa faci asta:

 

Solutie

Pasi de urmat

In primul pas trebuie sa pregatim forestul pe care il avem pentru migrare iar pentru acesta avem nevoie de CD-ul cu Windows Server 2012 si trebuie sa rulam pe DC cu 2008 adprep /forestprep :

ScreenShot001

Atentie. Noul wizard din Windows Server 2012 poate sa detecteze cand este nevoie si sa ruleze automat ADPREP (/forestprep sau /domainprep) ori putem face manual ca mai sus

ScreenShot002

Odata terminat procesul de pregatirea forestului, va trebui sa instalam si sa configuram DC pe serverul cu Windows Server 2012. Pentru aceasta vom instala mai intai rolul Active Directory Domain Services ruland in Powershell comanda  Add-WindowsFeature –name ad-domain-services –IncludeManagementTools, dupa care tot din Powershell prin comanda Install-ADDSDomainController vom configure serverul ca domain controller.

 

ScreenShot003

Odata terminata instalarea noului DC,va trebui sa mutam FSMO Roles de pe serverul cu 2008 R2. Mai intai va trebui sa transferam Schema Master Role prin intermediul Active Directory Schema Master, insa mai intai va trebui inregistram Schmmgmt.dll prin comanda regsrv32 schmmgmt.dll.

In continuare vom deschide consola de Active Directory Schema Master dupa care click dreapta pe Active Directory Schema si alegem Change Domain Controlle

ScreenShot004

In urmatorul pas va trebui din nou sa dam click dreapta pe Active Directory Schema si selectam Operation Masters pentru a muta rolul pe noul server.

ScreenShot005

Tot la fel trebuie sa facem si pasii pentru mutarea (change domain controller mai intai dupa care mutarea rolului) Domain Naming Master, insa din consola Active Directory Domains and Trusts, iar pentru RID Master, PDC Emulator si Infrastructure Master vom folosi Active Directory Users and Computers.

ScreenShot004ScreenShot008 ScreenShot009ScreenShot007

La final ca sa putem verifica daca toate rolurile sunt pe noul Domain Controller, vom rula comanda netdom query fsmo, dupa care putem depromova si scoate din domeniu vechiul server.

ScreenShot010

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(10 din 28 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?