Poză captură ecran Android din butoanele telefonului

Configurare noua (How To)

Situatie

Pentru salvarea imaginii ecranului de telefon există mai multe metode: prin aplicații specifice instalate în telefon, din meniul de setări sau din butoanele fizice. Mai jos o să exemplificăm metoda de captură realizată cu ajutorul butoanelor telefonului.

Solutie

Pasi de urmat

Cea mai folosită metodă este aceea de a apăsa concomitent butoanele Volum scăzut (Volume down) și Pornire (Power). La telefoanele Huawei, acestea sunt localizate pe aceeași parte a telefonului (dreapta), pe când la Samsung avem pe partea dreaptă butonul Pornire și pe partea stângă cele două butoane de volum. (Notă: am luat ca exemplu Samsung și Huawei deoarece sunt printre cele mai folosite telefoane, dar aceste combinații pot funcționa și la alte modele, de asemenea.)

                     

La telefonul Samsung mai există o opțiune, aceea de a apăsa în același timp butoanele Home și Power.

După apăsarea butoanelor se va auzi sunetul de declanșare al camerei, iar captura efectuată va apărea pentru scurt timp în partea dreaptă jos a ecranului, împreună cu un meniu dedesubtul ei, cu următoarele opțiuni: Desenare, Tăiere, Partajare, prin care putem aduce modificări capturii sau pur și simplu o putem partaja mai departe.

Dacă ce captura va dispărea o vom putea găsi în Galerie Capturi de ecran.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(4 din 6 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?