Resetare parola Windows 7 (in cazul in care aceasta este uitata)

Configurare noua (How To)

Situatie

Aceata solutie se poate folosi in momentul in care ne uitam parola de la windows, neavand posibilitatea de a face o noua instalare a windowsului, sau pentru a nu pierde datele de pe PC. Aceasta solutie functioneaza doar cu windows 7.

Solutie

Pasi de urmat

La primul pas este nevoie de in cd/stick usb bootabil pe care se afla install-ul unui windows. Nu conteaza neaparat ce tip de windows este, doar ca acesta sa fie minim windows 7.

Se va boota la pornirea PC-ului de pe acel stick usb/cd. Dupa partea de ‘loading’, cand va aparea prima fereastra, se vor apasa tastele Shift+F10 si se va deschide o fereastra CMD. In aceasta fereastra CMD se vor tasta comenzile:

move c:windowssystem32sethc.exe c:windowssystem32abcd.exe

copy c:windowssystem32cmd.exe c:windowssystem32sethc.exe

Eventual, inainte de a executa comenzile se va tasta comanda “diskpart”, si apoi comanda “list volume” pentru a se vedea exact indicativul partitiei pe care este instalat windows-ul. Pentru a parasi DISKPART se va tasta comanda “exit”.

Apoi se va da un restart PC-ului si lasat sa booteze de pe hard disk.

Dupa restart va aparea fereastra de login unde se va cere sa introduceti parola. Se va apasa succesiv de 5 ori tasta Shift si se va deschide o fereastra CMD in care se vor tasta comenzile:

net user nume_user /add

net localgroup administrators nume_user /add

Dupa executia cu succes a comenzilor se va da un restart PC-ului.

Dupa efectuarea restart-ului se va putea observa aparitia unui nou user. Se va intra pe acest user, care nu are parola de acces.

Pentru a seta o noua parola user-ului la care nu stiti parola se va apasa pe butonul de start si se va da click dreapta pe “Computer”, si se va alege “Manage”. In partea stanga se va alege “Local Users and Groups”, iar apoi “Users”. Se va da apoi click dreapta pe user-ul caruia vrem sa ii modificam parola si se va alege “Set password”.

Intrand apoi pe user-ul initial, se poate sterge acest user nou creat.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(17 din 42 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?