Riscurile de a rămâne cu Windows 7 după End Of Life

Rezolvare problema (Fix IT)

Situatie

Windows 7 a fost lansat înainte de 2009, dar există în jur de 30% din utilizatori la nivel global care încă utilizează acest sistem de operare. Windows 7 este unul dintre cele mai de succes sistem de operare Microsoft și nu surprinde pe nimeni de ce oamenii ar dori să rămână pe aceasta varianta. Cu toate acestea, timpul său de a merge mai departe, deoarece Windows 7 își atinge sfârșitul vieții – care este pe 15 ianuarie 2020. După Windows 7 End of Support, nu vor exista actualizări de securitate pentru acest sistem de operare lansat de Microsoft. Aceasta înseamnă că ar fi un risc să rămâneți cu Windows 7 după End Of Life. Asistența principală pentru Windows 7 s-a încheiat în ianuarie 2015. Produsele Windows încorporate bazate pe Windows 7 au totuși sfârșit de asistență în data de 10-10-2021.

Windows 7 end of support

Riscurile Windows 7 la sfârșitul vieții

Windows 7 End of Life se apropie rapid de termenul limită pentru susținerea ciclului de viață pentru unul dintre cele mai populare sisteme de operare din lume a cunoscut vreodată. Microsoft nu va mai susține sistemul de operare vechi de zece ani, Windows 7. Deși există multe persoane care încă susțin că sistemul de operare nu este încă mort, există multe motive importante pentru care trebuie să apelați acum la o actualizare la un sistem de operare mai nou precum Windows 10!

Microsoft va înceta să ofere corecții și actualizări de securitate pentru Windows 7. Sistemul de operare va fi mort si fără sprijin din partea Microsoft, va deveni un loc de joacă deschis pentru hackeri și împuterniciți cu malware. În timp ce Microsoft a promis să furnizeze actualizări de semnătura de virus software-ului său de securitate Microsoft Security Essentials, companiile de software antivirus terțe vor înceta treptat să suporte sistemul de operare Windows 7.

După finalizarea asistenței, atacatorii vor încerca să inverseze actualizările de securitate ale inginerilor pentru a identifica alte vulnerabilități care există în Windows 7. Acest lucru înseamnă, de asemenea, că exploatările Zero Day vor fi notificate cu întârziere sau nu vor fi cunoscute deloc. Dacă vizitați un site web care servește malware, datele de pe computer ar putea avea probleme.

Numai să începi să te gândești la actualizarea la un sistem de operare mai nou. Nu suntem aici pentru a vă vinde produse Microsoft. Simțiți-vă liber să comutați la Mac sau la un sistem de operare bazat pe Linux.

Acestea fiind spuse, Microsoft oferă asistență extinsă pentru actualizări de securitate dacă sunteți dispus să plătiți pentru ele. Va trebui să plătiți în fiecare an, pe computer, iar prețul va crește în fiecare an. Dar dacă afacerea dvs. nu depinde de asta, nu văd un motiv. Dacă nu intenționați să cumpărați acest abonament pentru actualizări de securitate, atunci ar trebui să fiți conștienți de riscurile de a trăi cu Windows 7 după sfârșitul vieții.

Dacă prețul Windows 10 vă împiedică să treceți la actualizarea la Windows 10, atunci știți că dacă aveți o licență valabilă pentru Windows 7, puteți totuși să faceți upgrade la Windows 10 gratuit. Cel puțin acest lucru pare să funcționeze pentru consumatori – și nu pentru companii.

Motive pentru a face upgrade de la Windows 7 la Windows 10

Iată motivele pentru care ar trebui să faceți upgrade de la Windows 7 la Windows 10 și să continuați să utilizați cel mai recent software.

De două ori mai sigur
Windows 10 ar putea rula pe hardware-ul vechi
Navigatoare sigure și recente
Suite Secure Office
Nicio modificare majoră a versiunii după Windows 10
Functii noi.

1] De două ori mai sigur

Windows 10 este de două ori mai sigur în comparație cu Windows 7. Nu numai că aveți un software de securitate Windows intern, dar vă poate proteja și împotriva Ransomware utilizând accesul la dosar controlat. Aceasta înseamnă că fișierele dvs. vor fi securizate și niciun program fără acces nu va putea fi modificat.

2] Windows 10 s-ar putea rula pe hardware-ul vechi

Dacă nu aveți hardware vechi de zeci de ani, șansele sunt ca acesta să poată rula Windows 10. Cerința hardware minimă pentru Windows 10 nu este foarte mare, iar upgrade-urile minore precum trecerea la SSD ar putea fi de ajutor.

3] Navigatoare sigure și recente

Navigatoare precum Chrome și Firefox nu vor mai suporta Windows 7 la un moment dat. Dar dacă faceți upgrade la Windows 10, nu numai că veți obține cele mai recente caracteristici ale tuturor browserelor, dar primiți și Microsoft Edge, care se bazează pe Chromium Engine precum Google Chrome.

4] Secure Office Suites

Microsoft intenționează să țină Office 365 actualizat până în ianuarie 2023. Unele dintre versiunile de sine stătătoare vor primi asistență. Office 2010 va primi asistență până la 13-10-2020, Office 2013 va primi asistență până în 2023, dar rețineți că, cu probleme de securitate în Windows 7, veți avea probleme. Actualizarea la Windows 10 vă va asigura că e-mailurile, fișierele și alte date sunt sigure.

5] Nicio modificare majoră a versiunii după Windows 10

Modul în care Windows 10 primește actualizarea caracteristicilor de două ori pe an, Microsoft se îndepărtează de la crearea unei noi versiuni a Windows la fiecare câțiva ani. Iată datele de lansare pentru diverse versiuni de Windows

XP: 24 august 2001
Windows 7: 22 iulie 2009
Windows 8: 26 octombrie 2012
Windows 10: 29 iulie 2015

Microsoft a lansat o nouă versiune de Windows la fiecare trei ani de la Windows 7. Cu toate acestea, au trecut aproape cinci ani de la lansarea Windows 10. Microsoft lansează acum doar actualizări ale funcțiilor. Dacă faceți upgrade la Windows 10 acum, nu numai că veți continua să primiți noi actualizări gratuit pentru o perioadă lungă de timp, hardware-ul va fi, de asemenea, susținut în comparație cu experiența anterioară.

6] Funcții noi

Există tone de funcții noi în Windows 10, comparativ cu Windows 7. S-au schimbat multe și te vor face doar productiv.
Cum să faceți upgrade de la Windows 7 la Windows 10

Am scris ghiduri exhaustive despre cum puteți face upgrade de la Windows 7 la Windows 10 fără a pierde date și puteți folosi PCmover Express pentru a migra date. De asemenea, puteți utiliza software precum Zinstall WinWin.

Trebuie să știți că Microsoft va conecta Windows 10 cu contul dvs. Microsoft. Când decideți să faceți upgrade, nu formatați și instalați Windows 10. În schimb, descărcați instalatorul Windows 10 pe Windows 7, apoi faceți upgrade. Dacă aveți o licență Windows 7 validă, puteți obține Windows 10 gratuit.

Dacă utilizați încă Windows 7, am dori să vă auzim punctul de vedere. De ce preferi să folosești Windows 7? Ați continua să o utilizați chiar și după ianuarie 2020? Sau la ce sistem de operare intenționați să faceți upgrade sau să vă mutați?

Sfat: În cazul în care intenționați să îl utilizați, puteți face câțiva pași pentru a încerca securizarea Windows 7 după sfârșitul asistenței ianuarie 2020.

Solutie

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(7 din 26 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?