Securitate: 1Password: Password Manager

Configurare noua (How To)

Situatie

Dat fiind faptul ca un utilizator doreste sa isi managerieze conturile personale pe mai multe site-uri si in acelasi timp doreste parole puternice unice, se alege folosirea programului 1Password.

1Password este cel mai simplu mod de a stoca informatii cu caracter personal oferind o interfata intuitiva.Utilizatorul poate crea foldere prin care sa ofere acces si altor pesoane asupra conturilor/parolelor personale (prieteni, familie, colegi,etc.).

Solutie

Pasi de urmat

Crearea contului

Crearea contului se face prin accesarea paginii http://start.1password.com/sign-up?\l=en ,unde trebuie sa fie introdus un nume de utilizator si o adresa mail valida, primind astfel un cod pentru confirmarea acesteia.

1Password poate fi downlodata pe orice sistem de operare si device pe care il folosim.

Cum se creaza un VAULT (seif)

Un vault (seif) este un fisier unde se pot stoca date de login, carduri, documente text, licente etc. Acesta are rolul de a compartimenta datele. Aplicatia ofera din start un astfel de seif numit PERSONAL. Fiecarui seif i se poate da anumite drepturi. De exemplu, daca se creaza un vault numit FAMILY, acestuia i se ataseaza o descriere, urmand ca in viitor sa fie adaugate toate conturile, informatiile la care dorim ca unii membri ai familie sa aiba acces,de exemplu copiii.

Salvarea unui cont in 1Password

In urmatorul exemplu se urmareste demonstrarea procesului de inregistrare si cum 1Password va genera automat o parola puternica si va oferi utilizatorului posibilitatea de salvare a acesteia in seiful PERSONAL. 

Pe campurile “Email Address si Choose a password” 1Password va completa cu adresa de mail asignata contului dorit iar parola generata este de 20 caractere (litere mari, cifre, caractere speciale).

Se primeste mesajul “Your password has been saved in PERSONAL vault”, unde utilizatorul poate vizualiza/copia parola plus alte informatii cu caracter personal de pe site-ul pe care tocmai s-a inregistrat.

Descrierea aplicatiei 1Password se poate face in doua cuvinte: viteza, siguranta. Viteza pentru ca se poate face o interconexine intre toate dispozitivele pe care le utilizam datorita caracteristicii 2 factor authentication, iar siguranta pentru ca parolele sunt tinute in seifuri diferite la care utilizatorul are acces si nu este nevoit sa memoreze parole cu minim 20 de caractere speciale.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(2 din 8 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?