Securitate: Despre permisiuni si conturi cu drepturi limitate

Configurare noua (How To)

Situatie

Daca detineti un computer, cel mai probabil il utilizati printr-un cont de administrator. Un utilizator cu un cont de administrator poate accesa orice din sistem, iar orice malware pe care il intalneste poate utiliza permisiunile de administrator pentru a infecta sau a deteriora fisierele din sistem si asta s-ar putea sa nu fie intotdeauna o idee buna fiindca aceste actiuni ar putea avea consecinte majore pentru dispozitivul dvs. sau datele de pe acesta.

Acordati acest nivel de acces daca este absolut necesar si numai persoanelor in care aveti incredere. De aceea este recomandat ca dupa instalarea sistemului sa se creeze un cont de utilizator cu drepturi limitate si sa-l utilizati la sarcinile normale. Daca trebuie indeplinite ceva sarcini speciale atunci se poate folosi contul de administrator, la instalarea de programe sau modificarea setarilor de retea, etc. Este extrem de important sa creati conturi de utilizator separate atunci calculatorul dvs mai este folosit si cu alte persoane.

Pentru a crea un cont local cu drepturi limitate se pot folosi urmatori pasi:

Solutie

Pasi de urmat
  • Se selecteaza Start > Settings > Accounts , apoi selectati Family & other users.
  • Langa Other users, selectati Add account.
  • Selectati I don’t have this person’s sign-in information si, pe pagina urmatoare, selectați Add a user without a Microsoft account.
  • Introduceti un nume de utilizator, o parola sau indiciul pentru parola sau alegeti intrebari de securitate, apoi selectati Next.

Acum tot ce ramane de facut este sa dati sign out sau switch user si sa va conectati cu noul cont local.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(4 din 7 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?