Sfat pentru crearea unei parole puternice

Configurare noua (How To)

Situatie

Solutie

Pasi de urmat

Cand alegem o parola o legam de locația noastră, familia si prieteni, nume sau ziua de naștere sau animale de compatine. Aceste lucruri pot ajuta un hacker sa ghiceasta parola mai usor. Sunt cativa pasi de catre trebuie sa tineti cont atunci cand creati o parola.

O parola lunga. Desi 8 caractere este minimul incercati sa setati cel putin 10 daca nu 12 caractere. Adaugati alaturi de litere numere si simboluri aleatorui dar sa fie ceva ce puteti memora.

Cuvinetele alese.  Evitati cuvinte usoare sau uzuale „pisica”, „câine” sau expresii comune. Sunt factori care duc o ghicirea parolei sau este mai usor de spart. Desigur adaugam si caractere speciale.

Imprevizibilitate. Desi e o metoda sa tastezi litere aleatoriu pe tastatura asta nu inseamna ca si poti memora parola. O propozite aleatorie poate fi startul unei parole puternice. De exemplu: Am 7 pere si Ana a mancat 5. Putem folosi prima litera din fiecare cuvant si apoi sa luam penultima litera din fiecare cuvant si cifere ca sa facem ceva de genul a7prsanama5, apoi mai adaugam si un character special sau mai multe ca sa iasa a7prsanama5@ si punem si cateva litere mari iar parola o sa fie a7prSanAma5.

Schimbarea parolei. Cel mai bine este ca la un interval de timp sa se schimbe parola pentru a reduce riscul ca aceasta sa fie compromisa si daca cumva a fost acum e schimbata.

Reutilizarea parolei. Nu utiliza aceeasi parola la mai mult de 2 sau 3 locatii pentru ca se obtine accesul cu o parola la toate site-urile si datele tale.

Verificarea în doi pași. Majoritatea site-urilor si aplicatiilor ofera acum aceasta masura de securitate asa ca de ce sa nu o folosesti. Când te autentifici, vei primi o notificare de confirmare a identitatii fie prin introducerea unui un cod pe care ți-l trimite pe telefon sau apasat pe ok sau accept.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(4 din 9 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?