Telefonul nu se conectează la Wi-Fi

Configurare noua (How To)

Situatie

Problemele cu conectarea la Wi-Fi sunt suparatoare, mai ales atunci când ai nevoie de internet. Ele apar destul de frecvent și sunt destul de dificil de diagnosticat/remediat. Dacă întâmpini probleme cu conectarea la Wi-Fi a unui telefon Android stai liniștit, chiar nu ești singurul. Vom vedea în acest articol ce-i de făcut pentru a remedia cât de cât această problemă, sau măcar pentru a încerca o remediere.

Solutie

1.Verifică setările conexiunii

În primul rând vezi dacă ai Wi-Fi pornit la telefon. Se poate dezactiva atunci când telefonul e in buzunar cu display-ul aprins sau să se activeze Airplane Mode, caz în care Wi-Fi nu are cum să funcționeze. Dacă observi că ești conectat pe Wi-Fi dar nu ai net, verifică dacă routerul primește internet.

  1. Resetează routerul și telefonul

Desigur, dacă ai acces la el. Discutăm despre telefoanele care se conectează acasă la Wi-Fi așa că puteți ajunge la router pentru o resetare. Înainte de această resetare ar fi bine dacă ați încerca să vedeți dacă telefonul se conectează la alt router sau nu, să aflați la care capăt al firului este problema de fapt: e de la telefon sau de la router?

Fiecare router Wi-Fi are un buton pentru resetare, dacă este un model mai vechi și nu are, trage-l din priză pur și simplu, așteaptă 30 secunde apoi pune-l înapoi în priză. De asemenea, simpla resetare a telefonului nu ar strica. De cele mai multe ori rezolvă situația.

  1. Setarea Forget Network

Pur și simplu anulează toate datele introduse până în acel moment pentru conectare. O să fii nevoit să introduci din nou parola, așa că mare grijă. Dacă este parola originală o să o găsești pe un abțibild lipit pe router.

  1. Resetarea la setările din fabrică

O ultimă soluție, dacă telefonul vostru nu se conectează la Wi-Fi. Resetarea la setările din fabrică e posibil să rezolve problema dar țineți cont de faptul că veți pierde multe lucruri din telefon, cel puțin pentru o perioadă. Faceți întotdeauna backup dacă alegeți această soluție.

    5. Drumul la service

Din păcate, se poate defecta antena Wi-Fi din telefon. Cum altora li se strică display-uri, mufe de încărcare, antene Bluetooth, se poate strica si piesa care captează Wi-Fi. Dacă e în garanție telefonul, nu o să fie o problemă. Mai greu va fi dacă vei fi nevoit să plătești pentru reparație, în funcție de telefon, poate să fie destul de costisitoare.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(44 din 91 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?